lauantai 16. lokakuuta 2010

Yy kaa koo ai monta?

Vallan hurjaksi heittäydyin, jo toinen päivitys samalle päivälle. ;) No mutta tarve ja inspis tämmöselle rannekorulle iski. Pihdit esiin ja väkertämään siis! Tämä on siis semmonen laskentakoru neulomiseen. Olikohan sillä joku hieno nimikii? En muista. Näin tämmösen jossain lähiajan Suuessa Käsityölehdessä ja tuumasin että tuopa vois olla kätsy. Nyt neulon pikku L:lle villahaalaria ja olen kokoajan että "ai monta niitä oli? yks kaks kolme....", niitten lisäysten kanssa. Tällä voi siis laskea 109 asti lisäyksiä, kavennuksia, kerroksia tai mitä vaan nyt tarttee laskea. Pikkupallot on ykkösiä ja isot pallot kymmeniä.

Semmosta, olipas kiva väkerrellä korua pitkästä aikaa.

3 kommenttia:

  1. Osaatko lyhyesti selittää, että miten tuo laskentakoru toimii? :) En ole ihan varma, että olenko ymmärtänyt oikein...

    Nätti senkki aiemmassa postauksessa, ja jalkapallokakku näytää herkulliselta. Kaksivuotiaalle myöhästyneet onnittelut! :) Niin, ja emalikipotkin ovat kivoja.

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi, piti heti lukijaksi tulla, vaikka en niin hirvittävästi enää käsitöitä harrasta! Ihana senkki, ihanat emalikipot. UPEAT raastimet lyhtynä, ihana kakku...! Liian paljon ihanaa!

    Ihanaa marraskuun jatkoa ja tervetuloa käymään tuolla meillä päin!

    - Jaana "kainuunkadulta"

    VastaaPoista
  3. Kivaa että "tauon" aikana on tullut uusikin lukija! Tervetuloa Jaana :)

    Nzqu: Koru toimii siis niin, että jos siulla on vaikka joku juttu mihin pitää tehdä vaikka 12 kavennusta, niin voit merkata ne tuohon koruun. Eli ekan kavennuksen jälkeen laitat sydämen ensimmäisen pienemmän helmen toiselle puolelle, toisen jälkeen toisen helmen toiselle puolelle jne. Kun on 10. kavennus niin siirrät sydämen takaisin alkuun ja siirrät toista sydäntä ensimmäisen ison helmen toiselle puolelle, 11. kavennuksessa on siis kaksi sydäntä käytössä. Toinen edelleen sen ekan ison helmen toisella puolella ja toinen sydän ekan pienen helmen toisella puolella.

    Ei tullu kovin lyhyesti.. :) Tällä voi siis laskea ihan mitä vain, kavennuksia, lisäyksiä, kerroksia jne jne. Työhän palatessa ei tarvii aina laskea että missäs vaiheessa ollaan menossa, vaan sen voi kätevästi tarkistaa korusta.

    VastaaPoista