perjantai 7. tammikuuta 2011

Pikkuiset kultakalat lammessa ui...

Mummin ja ukin luona pikku L innostui kalastamaan, jojolla. Sama innostus jatkui sitten kotona. Pieni kalamies kalastaa kaikella mistä vaan joku naru roikkuu. Ajattelin sitten vihdoin tehdä kalavehkeet, mitä olen suunnitellut jo pidempää. Tai siis vain että teen sellaiset ja että kalat on kankaiset.

 Leikkasin ensin paperista kalalle kaavan ja sen mukaan leikkelin kankaita. No pieleenhän se meni. Ois ehkä yhellä kannattanut ensin kokeilla. Saumurilla kun vielä surautin, niin kala näytti aika muikealta muikulta. Semmosia en halunnut, joten homma uusiks. Lopulta leikkasin vapaalla kädellä ekan kalan, totesin sen hyväksi ja leikkelin loput. Ompelukoneella sujui paremmin kuin saumurilla. Kalan "suun" kohdalle sisäpuolelle kieputtelimme rautalankaa semmoiset sutturat, mitkä jää kalan molemmille puolille kun kalan täyttää vanulla. Ja surr pyrstöstä kiinni.


 Onkea pitikii sit vähä pähkäillä. Lopulta muistin parvekkeella olevat bambuiset kukkatuet. Yksi sellainen poikki, siimaksi virkkasin langanpätkän ja koukku on shakkinappula. Nappulaan kuumaliimasin magneetin ja päätyyn laitettiin pieni lenkkiruuvi avaimenperästä. Nyt on sitten kalasteltu. Vähän on vielä haastava 2-vuotiaalle, simuloi aika hyvin oikeaa kalastusta. :D Pitää rauhallisesti nostaa kala ylös, ettei se tipahda koukusta ja joka kerta ei tulekaan kalaa.

P.S. Meil on uus ihana sohva (minkä päällä kalat on kuvattu). :) Ihan vaan lähettiin hakemaan edellisenä päivänä ostettuja uusia patjoja ja kuinkas ollakaan päädyttiin "sovittelemaan" sohvia. Oli kyllä jo aikakin, edellinen oli jo aika hirveä... Divaaniosa toimii pikku L:n kalastuslaiturina! :D

3 kommenttia:

  1. Johan on hyvä idea ja toteutus!
    Voishan tuo olla aikuisestakin hauskaa :)
    Ja Onnea uudelle sohvalle!

    VastaaPoista
  2. Hauska kalastussetti! Meillä oli yhdessä vaiheessa onginta myös kova sana, tosin silleen synttärityyliin ämpäri narun ja kepin päähän ja toisen täytyi laittaa sinne 'saalista'.

    VastaaPoista