maanantai 10. tammikuuta 2011

Hyllyn täytettä

Kirjoja ei kai koskaan voi olla liikaa? :) Tässä muutama viimeaikojen kirpparilöytö. En nyt enää muista hintoja, mutta 1-6 e taitavat olla. Yksi ihan kaupastakin ostettu kirja pääsi mukaan.

Betoni 33 inspiroivaa ideaa, Susanna Zacke & Sania Hedengren. Tämä oli aika kiva kirja. Ohjeita erilaisiin betonijuttuihin,  pienempiin ja vähän isompiinkin. Voi olla että meillä ensi kesänä kokeillaan näitä. Kamera muuten väitti kovasti, että tuolla mehupullokirjatuella on silmät kiinni. :D


Tyylikästä virkaten, Erika Knight. Kauniita kuvia ja mukavan rauhallinen tunnelma. Peittoja, tyynyjä, mattoja ja koreja erilaisista materiaaleista, ei siis vain villa- tai puuvillalangoista. Olen vähän haalinut näitä virkkauskirjoja, jos vaikka innostuisin opettelemaan kyseistä lajia vähän enemmänkin. Ihmettelin kirpparilla että kylläpäs jonkun hajuvesi tuoksuu vahvasti jokapaikassa. Kotona tajusin, että se on tämä kirja mikä tuoksuu niin vahvasti! On se onneksi jo vähän haihtunut.


Virkattuja pikkuliinoja, Elsa Rapeli. Alkuperäinen painos on 60-luvulta, mutta tämä on 80-luvun versio. Vaikka kuvat onkin mustavalkoisia, on liinat silti hyvin kauniita. Ja eri malleilla on hauskoja nimiä; Käpyset, Haave, Kirkonikkuna, Nunnanvaara, Vaatimaton. Vielä en ole uskaltautunut itse liinoja virkkailemaan, ehkä vielä joskus. Onneksi kirppareilta vielä löytyy muiden tekemiä liinoja miun ompeluksiin.


Kotiverstas, Danielle Proud. Tää kuva ei jostain syystä suostu kääntymään oikeinpäin...Kallista siis päätä oikeelle jos ei saa selvää. :) Tykkäsin kirjan ulkonäöstä ja kuvista, mutta ohjeet ei sitten ehkä olleetkaan niin kivoja kuin ajattelin. Aika moni tämän kirjan jutuista vaatii jo vähän enemmän tilaa tehdä ja työkalujakin. Oli tässäkin tosin muutama juttu mitä voisi kokeilla.


Anna kaikkien kukkien kukkia, Lesley Stanfield. Viimeinen kirja onkin sitten se ihan kaupasta ostettu. Tai oikestaan tää on joululahja. Sain sekä isolta L:ltä, että hänen äidiltään samanlaisen vaaleanvihreän kastehelmi tarjoilulautasen, joten toinen palautettiin ja ostin sitten tilalle tämän kirjan. Aivan ihana kirja! Värejä ja lankoja varioimalla saa aikaiseksi vaikka minkälaisen kukkakedon. Onhan noita ohjeita aina siellä täällä, mutta tässä on nyt 100 mallia samassa paketissa.


Ja minkäs päällä kirjat kuvailtiin? Kontista löysin aivan ihanan pöytäliinan. Tampellan Talot. Ei tätä kyllä vielä ainakaan raaski muuhun käyttää kun liinaksi.

8 kommenttia:

 1. Mulla on tuota talokangasta puna-sinisävyisenä, mutta en tiennyt yhtään että kenen kangas.
  Eli kiitos tiedosta !

  VastaaPoista
 2. Oleppa hyvä :) Tässä liinassa tosiaan oli hulpiot tallella, siitä tämän tiedon bongasin. Vuosilukukin ois ollu kiva, mutta sitä ei ollut. "Talot. Made By Tampella."

  VastaaPoista
 3. Oletpas tehnyt hyviä löytöjä kirpparilta. Minulla on itsellä tuo betonikirja ja maksoin siitä useamman kympin, kun tilasin kirjakerhosta.

  VastaaPoista
 4. Ei kirjoja voi olla liikaa, mutta tilaa voi olla liian vähän ;)

  VastaaPoista
 5. Hyviä kirppislöytöjä olet taas tehnyt. Varsinkin tuo vanha pitsiliinakirja kolahti muhun. :) Ja Talot-liina, ah... ihana! Nyt mulla ihan jo sormet syyhyää; perjantaina pääsen piiitkästä aikaa kirppiskierrokselle. :)

  VastaaPoista
 6. Tyylikästä virkaten-kirja löytyy minunkin hyllystäni, kirpparihankintana. Olen tuon kirjan pohjalta ideoinut jo useampiakin juttuja. Loistavanmukava kirja!

  VastaaPoista
 7. Erinomaisia löytöjä! "Anna kaikkien kukkien kukkia" kiinnostaisi minuakin...

  VastaaPoista