lauantai 5. kesäkuuta 2010

Ompelua hiukka haikein fiiliksin

Oltii taas pikku L:n kanssa oljamissa mummolla ja papalla. Ompelin siinä sitten yhteen sohva/sänkyyn uuden patjanpäällisen.

Ensin kuvaa kuitenkin tästä venäläisestä teerasiasta. Sain sen eilen tädiltäni. Hän löysi sen anoppinsa mökin varastosta ja ajatteli, että voisin pitää siitä. Ja niin teenkin. :) Heti tuli sellainen fiilis, että samanlainen on nähty ennenkin.


Rasiassa on hauska välikansi. Mitähän siinä lukee...? Jonkinsorttinen tuoteseloste? Mummoni, äidin äiti, toi näitä paljon Venäjän reissuilta ja häneltä tämäkin on varmaan peräisin. Mummo kävi vaihtokauppaa, vei mm. sukkahousuja ja sai teetä. :) Täytyypä kysellä näistä reissuista mummolta lisää.


Tällä mie surruuttelin! Toisen mummoni varmaan 40 vuotta vanha Singeri, minkä isäni peri. Veli otti pontikkapannun ja isä ompelukoneen, molemmat oli tyytyväisiä. Singeri toimi hyvin ikäänsä nähden. Hissukseen kun surruutteli ja antoi välillä vähän jäähtyä, sain patjanpäällisen valmiiksi. Ommellessani korvissani soi mummon sanat "Ei saa ommella liian kovaa, se ei tykkää hurjastelusta." ja mietin että mitähän mummo sillä viimeeksi ompeli ja milloin. Isälle piti samalla opettaa miten ompelukonetta käytetään. Huoltoahan tuo kone vähän kaipaisi.


Roope köllöttelee "omalla" sohvallaan. Tässä patjan päällä ei ole nyt mitään. Roope aina oikein asettelee noita tyynyjä paremmin, höpsö koira.


"Onko ihan pakko tulla just tänne surisemaan sen koneen kanssa? Mie nukkuisin..."


Tässä lopputulos, hyvältä näyttää. Auringonvalo vähän vaalentaa väriä kuvassa. Kangas on ostettu Polan tehtaalta 1 e per metri. En oikein tiedä mitä se on. Luultavasti siinä on ainakin pellavaa ja puuvillaa, varmaan joku pukukangas. Aika ihanan tuntuista kangasta.


"No joo, on tää aika kiva. Mut kyl siit koneest lähti kova ääni..."


Mummon kuvista löyty hauska otos, missä mummo ompelee rivitalon takapihalla. :D Pöytä pihalle ja Singeri vaa jatkoroikan päähä! Mummo oli kova ottamaan aurinkoa (ainakin kuvien perusteella) ja tais olla aika lämmin päivä. Tarkkaan jos kuvaa katsoo niin pöydän vasemmalla puolella nököttää samanlainen venäläinen teepurkki kuin minkä eilen sain! Siinä varmaan oli nuppineuloja ja muita ompelutarvikkeita.

Edellisessä kuvassa näkyy osittain tämä kelkka. En oikein tiedä mistä se on peräisin. Tämä kuva on kuitenkin jostain 70-luvulta ja silloin mummo laittoi siihen aina kesäkukkasia. 80-luvun alussa, kun olin pieni, pappa kunnosti sen ja miuta työnneltiin siinä talvella. Pappa teki siihen mm. uuden työntökahvan, se on nykyään punainen. Monen monta vuotta kelkka oli kummini navetan ylisillä maalla, kunnes se käytiin sieltä viitisen vuotta sitten hakemassa. Nyt se koristaa vanhempieni olohuonetta ja siinä on viherkasveja.


Vähän hassut välit jäi näitten vikojen kuvien ympärille...mutta se johtuu skannauksesta ja siitä et mien osaa kuvakäsittelyy. :D Yrittäkää kestää.

3 kommenttia:

 1. Meillä oli juuri tuollainen purkki, siinä pidettiin nappeja :)
  Roope on aika sympis!

  VastaaPoista
 2. Minulla oli lapsena leikeissä tuollainen teepurkki myös! Missäköhän lienee nyt...?

  Minulla oli pari vuotta sitten samanlainen Singer, olin ostanut sen kirppikseltä. Langankiristysnappula ei vaan pysynyt kiinni, se pomppasi aina pois paikoiltaan. Vein koneen kierrätyskeskukseen muuton yhteydessä, kun ostin uuden enkä saanut aikaiseksi korjauttaa sitä nappulaa.

  Ihania nuo vanhat valokuvat ja ihana kelkka!

  VastaaPoista
 3. Ainakin v.1986 myytiin tuota teetä Leningradissa. Ostin silloin:)

  VastaaPoista