keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Värikkäitä eläimiä länsi-saksasta

Joskus taannoin lupailin esitellä länsi-saksalaista lelukokoelmaani, nytpä sitten kaivelin kaikki tuolta lelulaatikoista. Kaipa sitä voi jo kokoelmaks kutsua. Vallan ihania elukoita ja varmasti monelle lapsuudesta tuttuja. Meilläkin oli näitä muutama, ainakin joku pyörällinen koira... Pehmeähköä muovia oli mukava natustella ja näissäkii on monessa pieniä hampaanjälkiä. :D


Näistä se alkoi. Mikkelistä kirpparilta löytyi pari jellonaa, kaksi oravaa ja kukko. Ei millään halunnu pysyä pystyssä nämä tuolla märällä "nurmikolla" ja en jaksanut käydä kummemmin asettelemaan. Hirveen kiukkusia itikoita pyöri ympärillä!


Myös nämä on Mikkelistä ja epäilenpä että samalta myyjältä. Renkaalliset karhu, villakoira ja lammas. Haluaisin tämmöisen mäyräkoiran! Meidän neuvolassa on sellainen, myisköhän ne sen miulle? :D


Tämän ihanuuden huusin huuto.netistä. Aika hauska. Nuo eläimet saa myös pois junavaunuista. Yksi tuollainen junavaunu vielä olisi, mutta siihen ei sopinut mikään meidän eläimistä. Ehkä siihenkin joskus löytyy kyytiläinen.

Jos jollakulla on, tai on ollut näitä eläimiä, niin kertokaa ihmeessä millaisia! Olisi hauska tietää mitä kaikkea on valmistettu.

Mikkelistäpä tääkin avainnippu on löytynyt. Hmm..mitenkähän näitä länsi-saksan leluja niin paljon siellä on myynnissä. Ostin avaimet pikku L:lle, koska mielestäni ne oli niin kauniit. Vasta myöhemmin huomasin näissäkin lukevan made in W.Germany.

3 kommenttia:

 1. Näitä kumieläimiä taitaa olla aika monella retroharrastajalla :)
  Meilläkin niitä on 19kpl + 3 junavaunua.
  Noiden sinun kuvissa olevien lisäksi on olemassa ainakin hevonen/aasi ja gorilla.

  VastaaPoista
 2. Mä olen varmaan joskus maininnutkin, että meillä on mun lapsuudesta noita junanvaunuja ja elukoita myös. Samat eläimet kuin sulla, eri väreissä vaan. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä on noita samoja eri väreissä, ja lisäksi vielä kissa ja lammas ilman pyöriä, ja hevonen pyörillä.

  VastaaPoista