sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kirppistelyä

Hopsan, onpas tullu taukoa...En kyl oo kauheesti pystyny mitää esiteltävää tekemääkää, otin matsia pyöränkuljetustelineen kanssa ja hävisin. Tuloksena pari päivää himputin kipiä pikkurilli ja musta kynsi mikä varmaa tippuu pois...No kirppistelyä ei estä mikää ;D Aamulla keli näytti vähä kehnolta, mutta 11 maissa kirkastui ja lähdin toiveikkaana torikirppikselle. Yllättävän paljon oli myyjiä, vaikka sateinen olikin ollut aamu.


Tämän löysin aikaisemmin Kontista. Miulla on näitä nyt ööö...muistin mukaan kolme vihreetä, kaks kirkasta ja yks savunharmaa. Maustepurkkeja siis. Eniten tykkään kyllä näistä vihreistä. Ovat siis Riihimäen lasin kotilasia. En ole aikaisemmin missään nähnyt tälläistä, varmaan alkuperäistä, tarraa. Aikas jännä. Onkohan niissä kaikissa ollut tuollainen, vai onkohan sen voinut lisätä itse? Nyt ei ole toiselta puolelta kuvaa, mutta tarra jatkuu sinne ja tuohon keskelle jää ovaali aukko siihen kohtaan mihin nimitarran voisi laittaa. Täytyy kyllä ottaa tuo pois, koska se on ihan vinossa ja huonokuntoinen ja kun tuosta ottaa tuon teipinpalasen irti niin viimeistään menee tarra pilalle. No onpahan ees kuva jäljellä.


Torikirppikselle kannatti kyllä lähteä, löysin vaikka mitä! Muun muassa omppu-purkin, jollaisen olen löytänyt aiemminkin. Tällä kertaa oli oikealla kannella. Ihana keltainen emalikulho on tosi hyvässä kunnossa. En oikein vielä tiedä menisikö se leikkimökkiin vai ottaisiko ihan käyttöön keittiöön...Ehkä keittiöön. Siinä on huonokuntoinen tarra, mistä juuri ja juuri saa selvää tekstin Arabia. Onko Arabia tehnyt emaliakin? Mie oon ihan tietämätön vielä noitten Arabioitten suhtee.. Mukaan lähti myös raastinrauta mistä tulee vielä kynttiläjuttu.


On kivaa tehdä kirppareilta tarpeellisia, kivoja ja joskus turhiakin löytöjä, mutta parasta on kun löytää jotain sellaista, mitä on etsinyt jo pitkään ja mitä oikeasti tarvitsee. Kauan on ollut hakusessa tuollainen työpöydän valo, mitä saa säädettyä ylös alas. Ja ei, ihan mikätahansa ruma valkoinen ei kelpaa :D Nyt löytyi neljällä eurolla ihana ruskea työvalaisin. Oon nähny näitä jo kahdesti ennen, punaisen ja ruskean, mutta niistä on molemmista puuttunut se pöytään kiinnityssysteemi. Vähän huono ilman sitä...Ostin napit eurolla, hiuskammat 0,50 eurolla ja lakanapitsin samoin 0,50 eurolla. Ei paha lainkaan. Yksi hematiittirannekoru purettavaksi tarttui myös mukaan. Tuosta valaisimesta oon kyllä niin ilonen. :)


Yhdestä pöydästä bongasin Plaston keltaisen lasten kahvikannun ja ajattelin sitä leikkimökkiin. Kannussa törrötti kaksi kauhaa ja ajattelin että onpa hauskoja, nääkin vois mennä leikkimökkiin. Eurolla lähti koko setti. Kotona katselin söpöjä kauhoja vähän tarkemmin ja kappas vaan, nehän onkin Sarviksen! Onkohan ne ollut alunperinkin tuollaisia, vai ovatko jo niin paljon haalistuneet. Taustalla näkyvä kangas on mummon verho. Näistä en oo vielä päättänyt, olisiko ne edelleen verhot, vai tulisko niistä jotain muuta. Marinoitukoon siis kaapissa. :D


Jokunen päivä sitten tein Kontista myös tyynyliina ja lakanalöytöjä hyvin edullisesti. Ihania kukkakuoseja. Tässä ne on vielä kuivumassa pesun jäljiltä.


Tuosta oranssita voisi tehdä itsellekin jotain, on sen verran paljon tuota...Mitähän sitä..

4 kommenttia:

  1. No onpas hän taas tehnyt löytöjä. :)

    Oisko toi omppupurkki samaa sarjaa kuin ne mun Plastexin kupit? Kauhat ovat mainion näköisiä. :)

    Mutta entäs nuo kankaat... ihania! Mä haaveilen tekeväni joskus itselleni kotelomekon jostain kauniista vanhasta kankaasta, ensin täytyis vaan oppia ompelemaan paremmin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :)

    On varmaan samaa sarjaa siun kuppien kanssa tuo purkki. Plastexin on sekin ja äsken omppuja vertailin, samalta näyttää.

    VastaaPoista
  3. Ihania nappeja oot löytänyt eurolla! =)
    Omppu purkki on söpö!


    T. Näpertäjä

    VastaaPoista
  4. Luulen että siksi emalikipossa on Arabia kun se silloin kuului Wärtsilä-konserniin, ja Wärtsilällä oli niitä emalitehtaita.

    Oi noi kankaat on niin nättejä.

    VastaaPoista