tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kirppariiii

Kävin paikallisessa kierrätyskeskuksessa etsiskelemässä vähän kaikennäköstä kaappia ja hyllyä. Yhden löysin, muutama ois vielä hakusessa. Ja pikku L:lle jatkettava sänky. Mökillä meni niin mallikkaasti nukkumiset isojen poikien sängyssä, että pinnis päätettiin laittaa pois. Siellä oli muuten kätevästi kaikki huonekalut puoleen hintaan.


Tämä pikku jakkara maksoi euron. Se muutti ihan täysin väriään kun pesin sen juuriharjalla ja teräsvillalla! :D Pakko oli ottaa järeet aseet käyttöön, koska jakkara oli ihan tahmea, musta ja haisi tupakalle. Muoto oli niin kaunis, että ajattelin sen olevan säästämisen arvoinen. Parvekkeelle tätä ajattelin, että josko kaikki hajutkin pikkuhiljaa haihtuis pois. Täytyy vähän seurailla miten se tuosta asettuu, voi olla että jotain pintakäsittelyä täytyy tehdä. Siinä pestessä mietin kyllä että missä ihmeen paikassa jakkara on ollut, niin huonosti pidetty. :(


Tuon puolalaisen emalijutun ostin aikaisemmin Kontista ja se menee leikkimökkiin. Jos olisi paremmassa kunnossa sisältä, voisin ottaa sen jopa käyttöön. Kauha on Karhumuovi Oy:n ja sekin sen verran huonossa kunnossa, että leikkimökkiin passaa. Kannellinen Plastexin kulho on niin hyvässä kunnossa, että se pääsee keittiöön asti. Ihanasta kudostusta neliönmuotoisesta liinasta maksoin vain 0.50 euroa. Tykkään ja kovasti. 3.40 e taisi tulla näille ostoksille hintaa yhteensä.


S R kirjottuja pellavapyyhkeitä ostin 0,50 e kpl. Uudessa Suuressa käsityölehdessä oli kivoja saunajuttuja tehty näistä, ajattelin kokeilla.


Sarviksen saaveista oon kyllä niiiiin innoissaan. Iso keltainen oli euron ja pieni sininen 0.50 euroa. Iso on tosi hyvässä kunnossa ja pieni pohjasta vähän huonommassa, vaan eipä haittaa. Nyt ne menee parvekkeelle säilytysastioiksi, voi olla että käyttötarkoitus joskus muuttuu.


Nii...On miulla yksi Sarviksen saavi...Samanlainen kun tuo keltainen, mutta punainen. Se löytyi mummon asuntoa tyhjennettäessä varastosta ja se on yhdestä kohtaa halki. Harmi. Mutta eikö ole kaunis ja hyvin kasteltu kukkaistutus saavissa!? :D Pikku L on ahkerasti kastellut äiskän kukkia, ämpärillä. Mie oon valutellu vettä useaan otteeseen pois, mut ei tuosta ehkä enää mitään tule. Se OLI kaunis istutus! Harmi kun en löytänyt kuvaa missä pikku Anni istuu tuossa saavissa mummon takapihalla..


Onneksi pikku L on jättänyt isopappani työkalupakissa olevat samettiruusut rauhaan. Nämä voivat helteisiin nähden hyvin, vaikka kukkia ei nyt montaa olekaan. Nuppuja on paljon.Parvekkeelle löysin kauan etsityn hyllyn. Tälle oli laitettu 6 euroa hinnaksi ja nyt sen sai siis puoleen hintaan. Ei kyllä niin hyväkuntoinen ollut että 6 euroa olisin siitä maksanut. Partsikukat ei oo oikeen tykänny helteestä...Paitsi Ampiinelta saatu vanha lehtikaktus! Se intoutui kukkimaan. Kolme kukkaa ehti jo kuihtua, mutta yksi on vielä parhaimmillaan. Muutenkin kasvua on tullut hienosti lisää. Pyykinpesukoneen rumpu majailee edelleen parvekkeella.... Sinivalkoisen pinnatuolin sain joskus kaverilta ja tykkään siitä valtavasti. Sen päällä nököttää omituinen puinen maljakko. Sain sen kummiltani valmistujaislahjaksi. Hän oli kuullut että kerään maljakoita. Niin keräänkin, sellaisia vanhoja lasisia. :D En tuosta oikeen tykkää, mutta kun se on lahja..Parvekkeelle sopii hyvin, olkoon siellä. Toinen puoli parveekkeesta on vielä siivoamatta. Mitähän sinne keksis, ois oikeen ihania grillihiilipusseja ja rikkalapioita...huoh..


Iso L osti tänää kirpparilta miulle Ultima Thulen siiderilasin. Miksiköhän siitä on tehty noin pieni kysyn vaan? 0,33 kokoisen siideripullon tyhjentämiseen meni yli kaksi lasillista. Old Rosie on muuten vallan hyvä siideri, voin suositella ja ampparit suosittelee myös. Taas oli sitkee kuokkavieras..

1 kommentti:

  1. Kaikkea sä taas... meidän kierrätyskeskuksesta löytyy useimmiten vaan kalustelevykaappeja ja rumia sohvia. :/

    Teidän parveke näyttää viihtyisältä; ainakin siis tämä siistimpi puoli ;). Ja Old Rosie on kyllä hyvää, mutta petollisen vahvaa.

    VastaaPoista