sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pikku Muija ja muuta mukavaa

Tässäpä ulkoistetun ompelun tuloksia! Nyt tulee melkonen pläjäys. Tämä viikko on ollu niin hirmusen kiireinen, että en ole ehtinyt kuvailla ja esitellä mitään. Nyt siis kerralla kaikki. Ajattelin, että olisi ihan mukavaa, jos harrastuksesta tienaisi vähän, edes sen verran että voisi hankkia uusia materiaaleja. Haaveilen myös saumurista...Yksi meidän kangaskaupoista myy käytettyjä semmoisia... Päätin siis mennä torikirppikselle myymään mekkoi ja hattui.

Kokemus oli mitä mahtavin! Puol seiska aamulla olin torilla ja sain vielä paikan itselleni. Ei se kyllä ihan täydeksi tullutkaan. Myyntiäkin oli, olisi voinut olla enemmänkin. Ihastelijoita ja hypistelijöitä kyllä riitti. Oli kivaa huomata, että lähes jokainen pöytäni äärestä lähtenyt hymyili. :) "Hirvittävän ihania" oli ehkä hauskin kommentti. Myös tuotelapuistani tykättiin. Tilasin ne netistä ja niissä lukee TÄN TEKI Anni tai MIE TEIN TÄN Anni. Heti on paljon professionaalimpi olo kun laittaa semmosii, hoh. :D Myyntiä ois ollu enemmänkin. Ongelmaksi tuli se, että ei ollut sopivaa kokoa, tai sopivassa koossa väri ei ollut mieleinen. Ajattelin elokuun puolella mennä uudestaan ja tehdä vähän lisää erikokosii mekkoi ainakii. Pääsin muuten pariin turistikuvaankin..


Tässä mekossa on Marimekon Muijaa. Valkoinen oli vanhempieni verho 20 vuotta sitten ja vihreän ostin kirpparilta. Siitä oli joku tehnyt sellaisen muovipussien säilytyspussukan. Pikku Muija. :)


Tämä mekko taas on lakanasta. Melko ruusuinen. Pitsissäkin on ruusukuvio ja löysin vielä keltaisia ruusunmuotoisia nappeja niskaan.


Kääntömekkonen. Toista puolta en muistanut kuvata..Tyynyliinasta ja pussilakanasta tehty.


Toinen kääntömekkonen kahdesta tyynyliinasta.


Tässä toinen puoli.


Tätä tyynyliinaa löytyi sen verran että mekkonen sai kaveriksi pöksyt.


Toinen puoli on tehty lakanasta. Ihan tylsää muuten et nykyään aluslakanat on oikeestaan vaan yksvärisiä, kukkaset ois kivoja.


Vuorellinen kassi tyynyliinasta. Tää kaipaa ehkä vielä jotain nappikiinnitystä...Täytyy säätää.


Tähän kassiin mallailin vaikka minkälaisia pitsejä, mutta ei miusta mikää niistä sopinut. Ehkä tää on hyvä näin.


Ruususesta kassi myöskin.


Ostin joskus Kontista ihanan kukkaisen vanhan täkin ja pähkäilin mitä siitä tekis. Jossain näin kuvan täkeistä tehdyistä vauvanpeitoista, joten tuumasta toimeen. Ensin ompelin tuon vihreävinonauhaisen ja totesin, että koneella ei tule tarpeeks siistiä jälkeä. Käsinompelua siis ja vähänkö siin meni aikaa! Mut tuli kyllä paljon parempi näin. Vielä ois kaks peittoa ompelematta.


Ostin kirpparilta pari avainkaulanauhaa ja ompelin niihin uudet nauhat. Tuli aika kivoja. Samalla tavalla ajattelin tehdä myös tuttinauhoja.


HERNAREITA. Näitä tein ihan huvikseen ja menihän noita muutama. Venäläiselle turistille ei ihan avautunut kun selitin että ne on herneillä täytettyjä lastenleluja. :DJa parit hatut vielä.


Ehdin tehdä pari ostostakin. Naapuripöydän vanhalta pariskunnalta ostin täkin. Rouva musiteli sen olevan 60-luvulta. Ei se tosin myynnissä ollut, mutta herra myyjä oli niin ihastuksissaan miun hattuihin, että totesi "jos sie sen haluut, ni kyl mie sen siulle myyn". Herttaista.

7 kommenttia:

 1. Näitä kun katselee, tulee oma lapsuus mieleen:)
  Meillä on ollut noita, tunnistin ainakin kolme kangasta !
  Kivoja !

  VastaaPoista
 2. Kiva juttu, jos pystyt vähän tienaamaan käsitöilläsi. :) Kaikki kankaat mekoissa, hatuissa ja kasseissa on ihania! Ja tuo sinun uusi täkki on aika herkku! :)

  VastaaPoista
 3. Herttinen sentään, mikä määrä valmista. Kankaat näyttävät mukavilta tässä ajassa, ihan tutun näköisiä :)

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä: "Hirveen ihania" :D
  Anni, olisko siulla mahdollisuus antaa miulle vähän ompeluapua yhteen juttuun. Jos ehdit, viestittele. Ei ole iso homma!

  VastaaPoista
 5. ei vitsit. tuota muijaa saa vihreenäkin. onkohan sulla sitä yhtään jäljellä? jos on niin onnistuisiko kangasvaihtarit?

  VastaaPoista
 6. Näköjään sitä on saanut joskus virheenäkin. Valitettavasti sitä ei ole miulla enempää. Se oli semmonen muovipussipussukka ja meni kaikki tuohon mekkoon.

  VastaaPoista