keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Moni kakku päältä kaunis

Kirpparikierros heitettiin tänää koko perheen voimin. Pikku L sai dinosauruksen ja pari muumi kirjaa. Pikku L oli tyytyväinen.

Käytiin myös kuolinpesiä ostavassa liikkeessä ja sieltä löytyi kaikkea kivaa. Etsiskelin vanhempieni uudelle mökille sekalaista seurakuntaa ruokailuvälineitä ja törmäsin kuvan lusikoihin. Ne ovat Adolf Babelin Hancmanille suunnittelemat ja nimeltään Kievari. Meillä oli tähän sarjaan haarukoita ja veitsiä ennestään varmaan jotain neljä kpl kumpaisiakin, iso L oli ne mummoltaan perinyt. Äitini osti meille niitä lisää entisen työpaikkansa astiamyyjäisistä. Viidellä eurolla oiskos ollut 6 haarukkaa, 6 veistä ja 6 jälkkärilusikkaa. Mutta ruokalusikat puuttui. Näistä kahdesta myyjä pyysi viisi euroa kappale. Aika kallista jos vertaa niihin äitini ostamiin. No mutta niissä hinnoissa nämä liikkuvat ja nämä kaksi ovat todella hyvässä kunnossa. Kievarista tykkään kyllä kovasti. Myyjän mukaan Kievarista on saanut alkunsa varmaan lähes jokaisesta suomalaisesta kodista löytyvä Savonia, joka on myös Babelin käsialaa. En sitten tiedä miten hyvin tämä tieto pitää paikkansa, en löytänyt mitää tietoja pikaetsinnällä. Aterinten muoto on kyllä sama Savoniassa ja Kievarissa.

Lusikoiden hinta kyllä tipahti, koska siihen 10 euroon sain myös sen sekalaisen seurakunnan lusikoita ja haarukoita, tuon isohkon emaliastian ja vallan hauskan saksalaisen vedettävän herätyskellon! Jossain olen nähnyt samanlaisen emaliastian ja nyt häiritsee kun en muista että missä..Mökillä ehkä, tai sitten vain jossain kuvassa. Kello tikittää saksalaisella jämptiydellä ja hyvin näyttää pysyvän ajassa. Lasi siitä puuttuu ja joku on asentanut jalat väärinpäin, kello on melkosessa etunojassa. Mutta herätys toimii, aikamoinen meteli lähtee tuosta. Siirsin kellon parvekkeelle, koska se tikittää niin mahottoman kovasti! :D Pikku L:n leikkimökkiin tuota meinasin.


Iltapalaksi oli mansikkakakkua, ei paha. Nätti oli ja hyvää myös, olihan siinä lähes kilo mansikoitakin! Kuvaa ei ole shopattu, vaikka vähä näyttääkin siltä että tausta ois muutettu mustavalkoseks. Pöytäliinan ostin myös kirpparilta ja se on oikeesti vihreäsävyinen. Jostain syystä kuvissa näyttää ihan harmaalta.

Josko sitä vähän vielä kaakkuva ottais. :)

3 kommenttia:

  1. Ihana kello! :) Tykkään kaikesta retrohenkisestä.

    VastaaPoista
  2. Hauska kello, voin kuvitella sen äänen mikä siitä lähtee. :) Emalivati on omalla tavallaan tosi kaunis. Et kyllä mun mielestä liikaa maksanut, jos kerran kaiken sait sillä kymmenellä eurolla.

    VastaaPoista
  3. Hei, noita Kievari-lusikoita on minun huushollissa kans (en muutes tiennyt sarjan nimee aikaisemmin, joten kiitos siitä). ostimme uutena silloin, kun muutimme nuorena parina yhteen, 80-luvun alussa. Ne eivät valitettavasti kestä konepesua, sillä nuo mustat osat ovat löystyneet niiteistään. Ovat meillä nyt sellaisena hätävarana.

    VastaaPoista