sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Mitäs meille kuuluu?

Hyvvää hyvvää. :) Uusi mökki tarkastettu ja hyväksi koettu, kotiin selvitty ja pari päivää kotihommia, kunnes taas tie kutsuu!

Tämmösen päälle pikku L talsi tänään pihalla. En ehtinyt sanoa kun ÄÄ. Ei nähnyt pieni mies sitä ei. Ei se ihan lätyksi mennyt, muttei kyllä henkiinkään jäänyt, harmi. En kyl tiiä mitä se siinä nurmikolla pötkötteli, ehkä se oli jo muutenkin huonos hapes. En oo mikää suuri hyönteisharrastaja, mutta sen verran kiinnosti että googletin vähän. Tuo taitaa olla jonkinsorttinen ukonkorento. Eri lajien tunnistaminen meni niin täplän viilaamiseksi etten tarkemmin selvyyttä saanut.


Mökillä tuuli. Paljon. Yhtenä päivänä aallot saivat hienoja vaahtopäitä. Yritin kuvailla valtavia aaltoja, mutta ei se näillä taidoilla ja kameralla oikeen onnistunut.


Kiviä jaksoin ihmetellä. Ei meilläpäin tälläisiä kiviä ja kivirantoja ole. Murikkaa koko ranta täysi. Ja ne on semmosta liuskoittuvaa kiveä. Kätevää kun omasta rannasta sai liuskekiviä rappuja ja portaita varten. Kuvassa näkyviä isoja litteitä kiviä oli monessa kohdassa rantaa. Paikkaa onkin kutsuttu pyykkiniemeksi. Hyvähän noiden päällä oli pyykätä.


Mökin kalustus on pyritty hankkimaan käytettynä. Teimme pikareissun Joensuus kirppareille ja sieltä löytyi vierasmakkariin kauniit vanhat laverisängyt 10 e /kpl, juuri sopivan kokoinen lipasto sängyn viereen ja söpö pikkuinen lamppu. Kaikenlaista pientä ja isompaahan tuonne vielä tarvitsisi, siinäpä onkii kirpparikiertäjille projektia.


Lamppu on kyllä mahottoman söpö. Siihen pitää vaan vaihtaa johto sellaiseen katkaisinversioon.


Vanhempieni makkarin sängyt huudettiin huuto.netistä ja noudettiin Porvoosta. Näissä on todella kaunis käsinmaalattu kukkakuvionti päädyissä.


Vietimme iso L:n kanssa vuosipäivää mökillä tuulisissa tunnelmissa ja kotona sain lahjaksi Hackmanin uuden kesäkattilan. Joskus kannattaa sitkeesti ihailla ja kertoa että "tää ois kyllä tosi kiva...", se voi tuottaa tulosta. Kattila tuli tosin yllärinä nyt lahjaksi. Mitähän tässä ekana keittelis...?

Joensuus kirpparilta tarttui mukaan myös ihanainen Siili Suhonen. Harmi ettei tästä löytynyt minkäänlaisia merkintöjä. Tekomaa ois ollut hauska tietää.


Sanna Vatasen Neulo virkkaa kirjo jämälangasta! -kirjasta oon vähän haaveillut ja nyt se löytyi kirpparilta hintaan 7 euroa. Kivoja ohjeita ja vinkkejä, ihania kuvia.


Kirjassa oli viimeisenä ohje tupsuista tehtyyn mattoon. Melkein rakastuin! :D Ehdottomasti täytyy kokeilla. Pakko myöntää, että en oo ikinä tehnyt tupsuja ja alkuun oli vaikee hahmottaa et miten näitä tehdään. Onneksi iso L neuvoi, on kuulemma tehnyt tupsuja ala-asteella. :D Kaksi tupsua sain äherrettyä, täytyy puuhailla lisää. Näitäkin pikku L ehti jo uittaa koiran vesikupissa, tosi miellyttävää...

7 kommenttia:

 1. ihana lamppu! Noi vaaleat sängyt on kyllä ollut hyvä löytö.. =)

  Olen harkinnut ostaa ton jämälankakirjan.. :)

  VastaaPoista
 2. Mä ihailin eniten niitä käsinmaalattuja kukkakuvioita sängynpäädyssä... hyviä löytöjä ovat kyllä kaikki huonekalut.

  Aika edullisesti sait kyllä tuon jämälanka-kirjan, kun se on suht uusikin.

  VastaaPoista
 3. Tupsuihin menee järkyttävän paljon lankaa, olen huomannut. Tietysti jos omistaa paljon jämiä.

  VastaaPoista
 4. Jämälankakirja oli miustakii tosi edullinen!

  Ja lankojahan riittää! :) on omia jämiä, mummon jämiä ja peruja, anopilta saatuja, miehen veljen avokilta saatuja....Kaksi isoa koria ja pari pienempää...

  VastaaPoista
 5. Kivoja löytöjä kirpparilta :)
  Upea käsinmaalaus sängyssä :)

  VastaaPoista
 6. Täälhä se miun entinen rakas viettää onnellista elämää. Olet hoitanut kaktusta hyvin, sillä uutta lehteä näyttää pukkaavan.

  Kaunis ukonkorento ja mielenkiintoiset sängynpäädyt.

  VastaaPoista