maanantai 12. heinäkuuta 2010

Ulkoistettua ompelua

Sillon joskus kun löysin kuvan mummosta ompelemassa pihalla, mietin, että eihän sitä kyl ulos viittis kaikkee roudata. Näillä huh huh helteillä ei kyllä sisällä pysty olee, joten roudasin koneen takapihalle. Taustalla pikku L:n jättijalkapallo, vesilelu siis.


Kassi on tehty aika omasta päästä. Yhdistelin oppimiani asioita mm. pipojen ja pussukoiden teosta. Kassissa on vaaleansininen puuvillavuori. Tämä oli ennen tyynyliina.


Tohtori Mökkönen ja rouva Mökkönen olivat ennen esiliina. Ostin essun kirpparilta ja heti ajattelin, että tämä haluaa kassiksi. Kuvat ovat siis isot taskut. Lisäsin vielä kirpparilta ostettua pitsiä yläosaan.


Näitä hattuja en tehnyt tänään, ovat olleet odottamassa silitystä jonkii aikaa. Oli muuten melkosen lämmintä puuhaa tuo silittäminen...Tein mie muutakii, mut ne ei oo viel iha valmiit.


Takapihalle kantautui huumaavaa muumilimpparin tuoksu ja pihan vierestä metsästä löytyikin valtavat määrät metsämansikoita. En koskaan muista nähneeni niin paljon ja niin isoja metsämansikoita missään. Pikku L:n kanssa käytiin niitä poimimassa. Tässä saalis, pikku L:n kärsivällisyys ei riittänyt suurempaan. :)

4 kommenttia:

 1. eka kassi on hieno!
  Mistä muuten olet alunperin ottanut noiden hattujen ohjeen/kaavat? Vai onko niihin olemassa minkäänlaista ohjetta...?

  VastaaPoista
 2. Näihin olen ottanut mallia Jokanaisen käsityökansion (70-luvulta) ohjeesta ja muokkaillut sitä sit mieleiseks. Jossain 70-luvun suuressa käsityölehdessä oli myös ohje aikuisen hattuun.

  VastaaPoista
 3. Kivoja ulkopuuhia sulla. :)

  Voi kun itsekin saisin maistaa tänä kesänä metsämansikoita...

  VastaaPoista