sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Helteisen kesätorin saalista

Huh huh, olipahan kuuma kesätorilla! Johtuneeko kuumuudesta vai mistä, mutta tuli tehtyä paljon punaisia ostoksia. Tori oli aivan täynnä myyjiä, torivalvoja oli kuulemma joutunut jopa käännyttämään myyjiä pois kun minnekään ei enää mahtunut.


Punainen puuvilla pöytäliina 2 e, pieni alpakkalusikka 0,50 e ja vihreä kaulakoru purkuun. Maatuska maksoi myös 0,50 e. Aika kaunis mielestäni. Sen sisällä oli jäljellä enää vain kaksi alaosaa ja pienin maatuska, jonka kasvot olivat jo kuluneet pois. Tuosta voisi tehdä vaikka neulatyynyn. Isot kahvikupit tasseineen maksoi 1,50 e. Ne ovat länsi-saksalaisia. Meillä on näitä kuppeja mökillä ja yksi iso kannukin löytyy. Olen näitä bongaillut kirppareilla aika paljon ja ostellut sitten mökille.


Lisää punaista. Kolme Plastexin pientä muovipurkkia 0,20 e kpl. Nämä annan ehkä äidilleni, heidän uudelle mökilleen vietäväksi. Sarviksen jälkiruoka-astia ja 2,4 dl kulhot maksoi 2 euroa, aika halpa. Lisäksi settii tuli mukaan tuo punakantinen lasipurkki. Made in Italy, mutta ihan siisti ja näpsä purnukka.


Sydän vähän pomppasi kun tämän huomasin. :) Miulla oli pikkusena ihan samanlainen pikku muovikori. Hintaa oli huimat 0,50 e.


Tätä maljakkoa en ostanut nyt vaan perjantaina Mikkelistä. Vanha maljakko 15 e, luki hintalapussa. Noh, vanha se on, mutta hinta olisi pikemminkin 40-60 e... Maljakko on Ulla-Maija Vikmanin 1968 suunnittelema Puisto. Maljakoita on neljää eri mallia ja väreissä löytyy kirkas, punainen, vihreä ja vaaleanruskea. Näitä olen vähän himoinnut, mutta en ole raaskinut ostaa. Nytkin olisi torilla ollut toisenmuotoinen vihreä Puisto, mutta hintaa 45 e, joten sinne jäi.


Kankaita löytyi myös aika kivasti. Kaksi laiva verhoa yhteensä 6 euroa.


Neljä Tampellan kankaasta tehtyä vetoketjullista tyynyliinaa 0,50 e kpl. Sen verran sain yhdestä käänteestä selvää että Tampellan on, mutta nimi oli ommeltu sauman sisään... En vielä tiedä jäiskö nää tyynyliinoiks vai mitä tekis.


Samalta myyjältä jolta ostin Sarviksen setin, ostin myös muovikassillisen Marimekon triokoojäännöspaloja hintaan 1,5 euroa! Mahtava löytö! Palat on osa vähän isompia ja osa pienempiä, mutta kyllä näistä jotain saa.


Tässä vielä pari aikaisempaa ostosta. Ehkä vähän friikihkön näköinen pandatyynyliina. :D Tästä yritän kehitellä pikku L:lle jotain. En vain halua leikata pandoja rikki (toisellakin puolella on siis sama kuva).


Näitä kyyhkyläisiä on kaksi pientä pussilakanaa. Vähän on sininen tuo kuva...pohjaväri on siis valkoinen.

Semmottiis, nyt oottelen että pikku L heräilee päikkäreiltä ja sitten lähdetään rannalle. Pikku L:stä tuli hurja vesipeto kun hokasi eilen, että veteenhän voi mennä kokonaan, eikä vaan kastella varpaita. :)

6 kommenttia:

  1. Juu, kuuma oli!
    Ja myyjiä riitti, loppupuolella alkoi jo tulla sellainen väsymisen tunne.
    Hienoja löytöjä, Siulla on aina joku sellainen löytö josta tulee muistoja mieleen. Aiemmissa oli mm. täkki joka meilläkin on mökillä, joka on liian pieni nykyisiin pussilakanoihin :)
    Miten mukavaa olla löytöretkeilijä.

    VastaaPoista
  2. Voi tuollainen muovikori oli minullakin pienenä. Muistelisin, että kun sain sen niin sisällä oli karkkia.
    Lpr:ssä oli tänään varsin suosittu kirppispäivä. Tyttöni ystävän kanssa oli menossa myymään, mutta autolle ei meinannut löytyä parkkipaikkaa.Niin sitten oli jo torilta menneet kaikki myyntipaikat.

    VastaaPoista
  3. Oho, enpä ole tuollaista maljakkoa koskaan nähnyt.
    Laivakangas on vaan niin nättiä kaikissa väreissä.

    VastaaPoista
  4. Voi mitä löytöjä oletkaan taas tehnyt! Mä ihan huokailen ihastuksesta. :)

    Noita alpakkalusikoita mulla on varmaan ainakin kymmenen, sukulaisten nurkista yllättäen mulle päätyneet. :) Tampellan tyynyliinat ovat aivan huippukivan näköisiä!

    VastaaPoista
  5. Hei, kiva huomata, että joku toinenkin on ihastunut Puisto-maljakoihin. Minulla on kaikki mallit.Ja oikea hintakin on lähempänä 50 euroa. Olet tehnyt löydön!

    VastaaPoista
  6. Toi panda-tyynyliina on niin ihana (vaikkakin pelottava), meillä oli mummulla ja papalla tollaisia tyynyliinoja punaisina ja vihreinä:--) saanko lainata kuvaa, etsitään/ostetaan ilmoitukseen?:)

    VastaaPoista