torstai 16. syyskuuta 2010

Ingallssin Laura?

Noniiiin Mikkelissä taasen. Nyt voin julkaista nämä kuvat kun mollis on jo melkein perillä saajallaan. Iso L:n mummo halusi lapsenlapsenlapselleen mollamaijan jolla on kauniit kasvot, pikkukukallinen mekko ja hattu. Kauneus on katsojan silmissä, mutta ehkäpä tämä joitakin kriteerejä täyttää.


Löysin kirjoistani parikin mallia, mutta ne ei ollu semmosia mitä olin ajatellut. Piirsin kaavat siis itse ja muutenkin tuo on ihan omasta päästä. En ole aikasemmin mollamaijaa tehnyt ja sen kyllä huomaa lopputuloksesta. Jos nyt tekisin toisen, muokkaisin vartaloa ja etenkin käsiä vähän toisenlaisiksi. Muutoin oon ihan tyytyväinen.


Tässä vielä hattua takaapäin.


Kasvojen kirjotaa piti vähä harjotella, en ole ennen kirjonut mitään. Vähän hymyilevämpi siitä piti tulla, mut ei sitte tullu. :) Ja toisesta letistä pitää viel näköjää napsasta pari haituvaa lyhyemmäks. Tukka on tehty 100 % puuvillalangasta. Se ompeleminen päähän ei ollukaan iha niin vaikeeta mitä ajattelin, jakaus tosin on vähä vinossa.


Laura laittelee vähä kukkasia tässä. Mekon alta vilautetaa vielä pienet pussipöksyt. Nukessa ei ole mitään helposti irtoavia osia, koska nukke tulee pienelle tytölle. Mekon kiinnityskin on pienillä tarranauhapaloilla.

Hoh, tää oli aika iso projekti, etenkin kun en oo aikasemmin tehnyt. Toivottavasti on pikkutytölle mieleinen. Pikku L ainakin hyväksyi "tuton".

2 kommenttia:

  1. Hauska :). Kasvojen kirjominen on ihan tosissaan vaikea juttu, huomasin sen, kun tein pikku nuken virolaisen Käsityö- lehden mukaan.

    VastaaPoista
  2. toisaalta on hyvä että mollan ilme on peruslukemilla. ainakin jos uskomme stainerin kasvatusideaa, ja miksipäs emme uskoisi. hänen ajatuksensa mukaan totinen nukke antaa leikkijälle vapauden päättää onko nukke iloinen vai surullinen leikissä.

    VastaaPoista