lauantai 31. heinäkuuta 2010

Mahottoman nätti

Taas oltii vähä reissus. Käytii Farmarimessuilla kattelemassa eläimiä ja erilaisia traktoreita. :) Pikku L oli aika fiiliksissä etenkin niistä traktoreista.


Mie bongasin miun mielestä todella kauniin vasikan. :D Niin somasti köllötti omassa karsinassaan ja ihmetteli ihmettelijöitä. Ajattelin vähän muokata noita korvalappuja, kaunokaisen omistaja ei ehkä tykkäis jos kaikki niiden tiedot ois näkyvissä. Mie mitää lehmist tiiä, mut jos niil ois missikisat ni mie äänestäisin tätä.

Huomenna suuntaan torikirppikselle, jos sitä löytöjä tekis. :)

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kirppariiii

Kävin paikallisessa kierrätyskeskuksessa etsiskelemässä vähän kaikennäköstä kaappia ja hyllyä. Yhden löysin, muutama ois vielä hakusessa. Ja pikku L:lle jatkettava sänky. Mökillä meni niin mallikkaasti nukkumiset isojen poikien sängyssä, että pinnis päätettiin laittaa pois. Siellä oli muuten kätevästi kaikki huonekalut puoleen hintaan.


Tämä pikku jakkara maksoi euron. Se muutti ihan täysin väriään kun pesin sen juuriharjalla ja teräsvillalla! :D Pakko oli ottaa järeet aseet käyttöön, koska jakkara oli ihan tahmea, musta ja haisi tupakalle. Muoto oli niin kaunis, että ajattelin sen olevan säästämisen arvoinen. Parvekkeelle tätä ajattelin, että josko kaikki hajutkin pikkuhiljaa haihtuis pois. Täytyy vähän seurailla miten se tuosta asettuu, voi olla että jotain pintakäsittelyä täytyy tehdä. Siinä pestessä mietin kyllä että missä ihmeen paikassa jakkara on ollut, niin huonosti pidetty. :(


Tuon puolalaisen emalijutun ostin aikaisemmin Kontista ja se menee leikkimökkiin. Jos olisi paremmassa kunnossa sisältä, voisin ottaa sen jopa käyttöön. Kauha on Karhumuovi Oy:n ja sekin sen verran huonossa kunnossa, että leikkimökkiin passaa. Kannellinen Plastexin kulho on niin hyvässä kunnossa, että se pääsee keittiöön asti. Ihanasta kudostusta neliönmuotoisesta liinasta maksoin vain 0.50 euroa. Tykkään ja kovasti. 3.40 e taisi tulla näille ostoksille hintaa yhteensä.


S R kirjottuja pellavapyyhkeitä ostin 0,50 e kpl. Uudessa Suuressa käsityölehdessä oli kivoja saunajuttuja tehty näistä, ajattelin kokeilla.


Sarviksen saaveista oon kyllä niiiiin innoissaan. Iso keltainen oli euron ja pieni sininen 0.50 euroa. Iso on tosi hyvässä kunnossa ja pieni pohjasta vähän huonommassa, vaan eipä haittaa. Nyt ne menee parvekkeelle säilytysastioiksi, voi olla että käyttötarkoitus joskus muuttuu.


Nii...On miulla yksi Sarviksen saavi...Samanlainen kun tuo keltainen, mutta punainen. Se löytyi mummon asuntoa tyhjennettäessä varastosta ja se on yhdestä kohtaa halki. Harmi. Mutta eikö ole kaunis ja hyvin kasteltu kukkaistutus saavissa!? :D Pikku L on ahkerasti kastellut äiskän kukkia, ämpärillä. Mie oon valutellu vettä useaan otteeseen pois, mut ei tuosta ehkä enää mitään tule. Se OLI kaunis istutus! Harmi kun en löytänyt kuvaa missä pikku Anni istuu tuossa saavissa mummon takapihalla..


Onneksi pikku L on jättänyt isopappani työkalupakissa olevat samettiruusut rauhaan. Nämä voivat helteisiin nähden hyvin, vaikka kukkia ei nyt montaa olekaan. Nuppuja on paljon.



Parvekkeelle löysin kauan etsityn hyllyn. Tälle oli laitettu 6 euroa hinnaksi ja nyt sen sai siis puoleen hintaan. Ei kyllä niin hyväkuntoinen ollut että 6 euroa olisin siitä maksanut. Partsikukat ei oo oikeen tykänny helteestä...Paitsi Ampiinelta saatu vanha lehtikaktus! Se intoutui kukkimaan. Kolme kukkaa ehti jo kuihtua, mutta yksi on vielä parhaimmillaan. Muutenkin kasvua on tullut hienosti lisää. Pyykinpesukoneen rumpu majailee edelleen parvekkeella.... Sinivalkoisen pinnatuolin sain joskus kaverilta ja tykkään siitä valtavasti. Sen päällä nököttää omituinen puinen maljakko. Sain sen kummiltani valmistujaislahjaksi. Hän oli kuullut että kerään maljakoita. Niin keräänkin, sellaisia vanhoja lasisia. :D En tuosta oikeen tykkää, mutta kun se on lahja..Parvekkeelle sopii hyvin, olkoon siellä. Toinen puoli parveekkeesta on vielä siivoamatta. Mitähän sinne keksis, ois oikeen ihania grillihiilipusseja ja rikkalapioita...huoh..


Iso L osti tänää kirpparilta miulle Ultima Thulen siiderilasin. Miksiköhän siitä on tehty noin pieni kysyn vaan? 0,33 kokoisen siideripullon tyhjentämiseen meni yli kaksi lasillista. Old Rosie on muuten vallan hyvä siideri, voin suositella ja ampparit suosittelee myös. Taas oli sitkee kuokkavieras..

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Mitäs meille kuuluu?

Hyvvää hyvvää. :) Uusi mökki tarkastettu ja hyväksi koettu, kotiin selvitty ja pari päivää kotihommia, kunnes taas tie kutsuu!

Tämmösen päälle pikku L talsi tänään pihalla. En ehtinyt sanoa kun ÄÄ. Ei nähnyt pieni mies sitä ei. Ei se ihan lätyksi mennyt, muttei kyllä henkiinkään jäänyt, harmi. En kyl tiiä mitä se siinä nurmikolla pötkötteli, ehkä se oli jo muutenkin huonos hapes. En oo mikää suuri hyönteisharrastaja, mutta sen verran kiinnosti että googletin vähän. Tuo taitaa olla jonkinsorttinen ukonkorento. Eri lajien tunnistaminen meni niin täplän viilaamiseksi etten tarkemmin selvyyttä saanut.


Mökillä tuuli. Paljon. Yhtenä päivänä aallot saivat hienoja vaahtopäitä. Yritin kuvailla valtavia aaltoja, mutta ei se näillä taidoilla ja kameralla oikeen onnistunut.


Kiviä jaksoin ihmetellä. Ei meilläpäin tälläisiä kiviä ja kivirantoja ole. Murikkaa koko ranta täysi. Ja ne on semmosta liuskoittuvaa kiveä. Kätevää kun omasta rannasta sai liuskekiviä rappuja ja portaita varten. Kuvassa näkyviä isoja litteitä kiviä oli monessa kohdassa rantaa. Paikkaa onkin kutsuttu pyykkiniemeksi. Hyvähän noiden päällä oli pyykätä.


Mökin kalustus on pyritty hankkimaan käytettynä. Teimme pikareissun Joensuus kirppareille ja sieltä löytyi vierasmakkariin kauniit vanhat laverisängyt 10 e /kpl, juuri sopivan kokoinen lipasto sängyn viereen ja söpö pikkuinen lamppu. Kaikenlaista pientä ja isompaahan tuonne vielä tarvitsisi, siinäpä onkii kirpparikiertäjille projektia.


Lamppu on kyllä mahottoman söpö. Siihen pitää vaan vaihtaa johto sellaiseen katkaisinversioon.


Vanhempieni makkarin sängyt huudettiin huuto.netistä ja noudettiin Porvoosta. Näissä on todella kaunis käsinmaalattu kukkakuvionti päädyissä.


Vietimme iso L:n kanssa vuosipäivää mökillä tuulisissa tunnelmissa ja kotona sain lahjaksi Hackmanin uuden kesäkattilan. Joskus kannattaa sitkeesti ihailla ja kertoa että "tää ois kyllä tosi kiva...", se voi tuottaa tulosta. Kattila tuli tosin yllärinä nyt lahjaksi. Mitähän tässä ekana keittelis...?

Joensuus kirpparilta tarttui mukaan myös ihanainen Siili Suhonen. Harmi ettei tästä löytynyt minkäänlaisia merkintöjä. Tekomaa ois ollut hauska tietää.


Sanna Vatasen Neulo virkkaa kirjo jämälangasta! -kirjasta oon vähän haaveillut ja nyt se löytyi kirpparilta hintaan 7 euroa. Kivoja ohjeita ja vinkkejä, ihania kuvia.


Kirjassa oli viimeisenä ohje tupsuista tehtyyn mattoon. Melkein rakastuin! :D Ehdottomasti täytyy kokeilla. Pakko myöntää, että en oo ikinä tehnyt tupsuja ja alkuun oli vaikee hahmottaa et miten näitä tehdään. Onneksi iso L neuvoi, on kuulemma tehnyt tupsuja ala-asteella. :D Kaksi tupsua sain äherrettyä, täytyy puuhailla lisää. Näitäkin pikku L ehti jo uittaa koiran vesikupissa, tosi miellyttävää...

maanantai 19. heinäkuuta 2010

lomalle lomps

Ainaki tavallaa lomalle...Lähdetään vanhempieni uudelle mökille, joten taukoa tänne tulee. Vähän jänskää nähdä millainen mökki on.


Kokeilin tuttinauhaideaa ja aika hauska tuli. Tuo nipsu on isäni vanhoista henkseleistä. Muistan että miusta nuo oli lapsena hirmu hauskat ja on edelleen. Nauha käy renksullisiin ja renksuttomiin tutteihin kuminauhalenkin ansiosta.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Pikku Muija ja muuta mukavaa

Tässäpä ulkoistetun ompelun tuloksia! Nyt tulee melkonen pläjäys. Tämä viikko on ollu niin hirmusen kiireinen, että en ole ehtinyt kuvailla ja esitellä mitään. Nyt siis kerralla kaikki. Ajattelin, että olisi ihan mukavaa, jos harrastuksesta tienaisi vähän, edes sen verran että voisi hankkia uusia materiaaleja. Haaveilen myös saumurista...Yksi meidän kangaskaupoista myy käytettyjä semmoisia... Päätin siis mennä torikirppikselle myymään mekkoi ja hattui.

Kokemus oli mitä mahtavin! Puol seiska aamulla olin torilla ja sain vielä paikan itselleni. Ei se kyllä ihan täydeksi tullutkaan. Myyntiäkin oli, olisi voinut olla enemmänkin. Ihastelijoita ja hypistelijöitä kyllä riitti. Oli kivaa huomata, että lähes jokainen pöytäni äärestä lähtenyt hymyili. :) "Hirvittävän ihania" oli ehkä hauskin kommentti. Myös tuotelapuistani tykättiin. Tilasin ne netistä ja niissä lukee TÄN TEKI Anni tai MIE TEIN TÄN Anni. Heti on paljon professionaalimpi olo kun laittaa semmosii, hoh. :D Myyntiä ois ollu enemmänkin. Ongelmaksi tuli se, että ei ollut sopivaa kokoa, tai sopivassa koossa väri ei ollut mieleinen. Ajattelin elokuun puolella mennä uudestaan ja tehdä vähän lisää erikokosii mekkoi ainakii. Pääsin muuten pariin turistikuvaankin..


Tässä mekossa on Marimekon Muijaa. Valkoinen oli vanhempieni verho 20 vuotta sitten ja vihreän ostin kirpparilta. Siitä oli joku tehnyt sellaisen muovipussien säilytyspussukan. Pikku Muija. :)


Tämä mekko taas on lakanasta. Melko ruusuinen. Pitsissäkin on ruusukuvio ja löysin vielä keltaisia ruusunmuotoisia nappeja niskaan.


Kääntömekkonen. Toista puolta en muistanut kuvata..Tyynyliinasta ja pussilakanasta tehty.


Toinen kääntömekkonen kahdesta tyynyliinasta.


Tässä toinen puoli.


Tätä tyynyliinaa löytyi sen verran että mekkonen sai kaveriksi pöksyt.


Toinen puoli on tehty lakanasta. Ihan tylsää muuten et nykyään aluslakanat on oikeestaan vaan yksvärisiä, kukkaset ois kivoja.


Vuorellinen kassi tyynyliinasta. Tää kaipaa ehkä vielä jotain nappikiinnitystä...Täytyy säätää.


Tähän kassiin mallailin vaikka minkälaisia pitsejä, mutta ei miusta mikää niistä sopinut. Ehkä tää on hyvä näin.


Ruususesta kassi myöskin.


Ostin joskus Kontista ihanan kukkaisen vanhan täkin ja pähkäilin mitä siitä tekis. Jossain näin kuvan täkeistä tehdyistä vauvanpeitoista, joten tuumasta toimeen. Ensin ompelin tuon vihreävinonauhaisen ja totesin, että koneella ei tule tarpeeks siistiä jälkeä. Käsinompelua siis ja vähänkö siin meni aikaa! Mut tuli kyllä paljon parempi näin. Vielä ois kaks peittoa ompelematta.


Ostin kirpparilta pari avainkaulanauhaa ja ompelin niihin uudet nauhat. Tuli aika kivoja. Samalla tavalla ajattelin tehdä myös tuttinauhoja.


HERNAREITA. Näitä tein ihan huvikseen ja menihän noita muutama. Venäläiselle turistille ei ihan avautunut kun selitin että ne on herneillä täytettyjä lastenleluja. :D



Ja parit hatut vielä.


Ehdin tehdä pari ostostakin. Naapuripöydän vanhalta pariskunnalta ostin täkin. Rouva musiteli sen olevan 60-luvulta. Ei se tosin myynnissä ollut, mutta herra myyjä oli niin ihastuksissaan miun hattuihin, että totesi "jos sie sen haluut, ni kyl mie sen siulle myyn". Herttaista.

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Ulkoistettua ompelua

Sillon joskus kun löysin kuvan mummosta ompelemassa pihalla, mietin, että eihän sitä kyl ulos viittis kaikkee roudata. Näillä huh huh helteillä ei kyllä sisällä pysty olee, joten roudasin koneen takapihalle. Taustalla pikku L:n jättijalkapallo, vesilelu siis.


Kassi on tehty aika omasta päästä. Yhdistelin oppimiani asioita mm. pipojen ja pussukoiden teosta. Kassissa on vaaleansininen puuvillavuori. Tämä oli ennen tyynyliina.


Tohtori Mökkönen ja rouva Mökkönen olivat ennen esiliina. Ostin essun kirpparilta ja heti ajattelin, että tämä haluaa kassiksi. Kuvat ovat siis isot taskut. Lisäsin vielä kirpparilta ostettua pitsiä yläosaan.


Näitä hattuja en tehnyt tänään, ovat olleet odottamassa silitystä jonkii aikaa. Oli muuten melkosen lämmintä puuhaa tuo silittäminen...Tein mie muutakii, mut ne ei oo viel iha valmiit.


Takapihalle kantautui huumaavaa muumilimpparin tuoksu ja pihan vierestä metsästä löytyikin valtavat määrät metsämansikoita. En koskaan muista nähneeni niin paljon ja niin isoja metsämansikoita missään. Pikku L:n kanssa käytiin niitä poimimassa. Tässä saalis, pikku L:n kärsivällisyys ei riittänyt suurempaan. :)

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Hyvi pyyhkii

Kirpparilta ostamassani kangaspussissa oli neljä samankokoista palaa vohvelikangasta. Kaksi vaaleansinistä ja kaksi valkoista. Päätin vihdoin tehdä kauan ajatustasolla olleet sydänkuvioinnit. Joskus vuosia sitten olin koulun työharjoittelussa kaupungin kehitysvammaisten päivätoimintakeskuksella ja siellä muutama asiakas osasi tehdä tätä sydänkuviota. Ei se ihan helppo ole, tarkkana saa olla. Päätin miekin sen opetella ja tein mallitilkun. Molempiin väreihin sopi hyvin mummon langoista kaivettu beige puuvillalanka.


Kovin suuria ei pyyhkeistä tullut, mutta käsipyyhkeiksi ihan passelit. Ripustuslenkeistä tein paksut, koska on tosi ärsyttävää kun pyyhkeiden lenkit katkee! :D Meikäläisten möksälle lähtee nämä.

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Moni kakku päältä kaunis

Kirpparikierros heitettiin tänää koko perheen voimin. Pikku L sai dinosauruksen ja pari muumi kirjaa. Pikku L oli tyytyväinen.

Käytiin myös kuolinpesiä ostavassa liikkeessä ja sieltä löytyi kaikkea kivaa. Etsiskelin vanhempieni uudelle mökille sekalaista seurakuntaa ruokailuvälineitä ja törmäsin kuvan lusikoihin. Ne ovat Adolf Babelin Hancmanille suunnittelemat ja nimeltään Kievari. Meillä oli tähän sarjaan haarukoita ja veitsiä ennestään varmaan jotain neljä kpl kumpaisiakin, iso L oli ne mummoltaan perinyt. Äitini osti meille niitä lisää entisen työpaikkansa astiamyyjäisistä. Viidellä eurolla oiskos ollut 6 haarukkaa, 6 veistä ja 6 jälkkärilusikkaa. Mutta ruokalusikat puuttui. Näistä kahdesta myyjä pyysi viisi euroa kappale. Aika kallista jos vertaa niihin äitini ostamiin. No mutta niissä hinnoissa nämä liikkuvat ja nämä kaksi ovat todella hyvässä kunnossa. Kievarista tykkään kyllä kovasti. Myyjän mukaan Kievarista on saanut alkunsa varmaan lähes jokaisesta suomalaisesta kodista löytyvä Savonia, joka on myös Babelin käsialaa. En sitten tiedä miten hyvin tämä tieto pitää paikkansa, en löytänyt mitää tietoja pikaetsinnällä. Aterinten muoto on kyllä sama Savoniassa ja Kievarissa.

Lusikoiden hinta kyllä tipahti, koska siihen 10 euroon sain myös sen sekalaisen seurakunnan lusikoita ja haarukoita, tuon isohkon emaliastian ja vallan hauskan saksalaisen vedettävän herätyskellon! Jossain olen nähnyt samanlaisen emaliastian ja nyt häiritsee kun en muista että missä..Mökillä ehkä, tai sitten vain jossain kuvassa. Kello tikittää saksalaisella jämptiydellä ja hyvin näyttää pysyvän ajassa. Lasi siitä puuttuu ja joku on asentanut jalat väärinpäin, kello on melkosessa etunojassa. Mutta herätys toimii, aikamoinen meteli lähtee tuosta. Siirsin kellon parvekkeelle, koska se tikittää niin mahottoman kovasti! :D Pikku L:n leikkimökkiin tuota meinasin.


Iltapalaksi oli mansikkakakkua, ei paha. Nätti oli ja hyvää myös, olihan siinä lähes kilo mansikoitakin! Kuvaa ei ole shopattu, vaikka vähä näyttääkin siltä että tausta ois muutettu mustavalkoseks. Pöytäliinan ostin myös kirpparilta ja se on oikeesti vihreäsävyinen. Jostain syystä kuvissa näyttää ihan harmaalta.

Josko sitä vähän vielä kaakkuva ottais. :)

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Tuunaa miun leikkimökki osa 3: Punaista pintaan maalarille ja maalattavalle

Täällä mitattiin lämpöennätys tälle kesälle 30 astetta! Myöhä lähettii möksälle ja maalaushommii. Pikku L touhusi ison L:n kanssa rannassa ja mie maalasin. Vaikka oli aurinkorasvat ja olin varjossakin välillä, niin punoittaahan tuo nahka vähäsen...

Nyt on kaikki seinät ja ovikin maalattu kahteen kertaan punaisella. Sit pitää vielä "muutamat" roiskeet ja töppäilyt peitellä valkoisella...Mie yritin varovasti maalailla, mutta tädin mies ei malttanut pysyä poissa ja oli käynyt sutasemassa punaista sinne mihin ei välttis ois tarttennu. Oli kuulemma ihan väärin maalattu, pöh. Nyt kun tässä kuvaa katsoo, niin tuo etu alalauta pitää kyllä vetästä kanssa punasella. Terassin lattiasta ja rappusista en vielä tiedä mitä niille tehdään.


Idyllistä. :) Edessä näkyy tätieni väsäämää heinäseiväs aitaa. Se on joka kesä aina vähän eritavalla ja eripaikassa. :D Katto pitäisi vielä korjata ja sisältä vetää panelia tai maalia seinii.

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Helteisen kesätorin saalista

Huh huh, olipahan kuuma kesätorilla! Johtuneeko kuumuudesta vai mistä, mutta tuli tehtyä paljon punaisia ostoksia. Tori oli aivan täynnä myyjiä, torivalvoja oli kuulemma joutunut jopa käännyttämään myyjiä pois kun minnekään ei enää mahtunut.


Punainen puuvilla pöytäliina 2 e, pieni alpakkalusikka 0,50 e ja vihreä kaulakoru purkuun. Maatuska maksoi myös 0,50 e. Aika kaunis mielestäni. Sen sisällä oli jäljellä enää vain kaksi alaosaa ja pienin maatuska, jonka kasvot olivat jo kuluneet pois. Tuosta voisi tehdä vaikka neulatyynyn. Isot kahvikupit tasseineen maksoi 1,50 e. Ne ovat länsi-saksalaisia. Meillä on näitä kuppeja mökillä ja yksi iso kannukin löytyy. Olen näitä bongaillut kirppareilla aika paljon ja ostellut sitten mökille.


Lisää punaista. Kolme Plastexin pientä muovipurkkia 0,20 e kpl. Nämä annan ehkä äidilleni, heidän uudelle mökilleen vietäväksi. Sarviksen jälkiruoka-astia ja 2,4 dl kulhot maksoi 2 euroa, aika halpa. Lisäksi settii tuli mukaan tuo punakantinen lasipurkki. Made in Italy, mutta ihan siisti ja näpsä purnukka.


Sydän vähän pomppasi kun tämän huomasin. :) Miulla oli pikkusena ihan samanlainen pikku muovikori. Hintaa oli huimat 0,50 e.


Tätä maljakkoa en ostanut nyt vaan perjantaina Mikkelistä. Vanha maljakko 15 e, luki hintalapussa. Noh, vanha se on, mutta hinta olisi pikemminkin 40-60 e... Maljakko on Ulla-Maija Vikmanin 1968 suunnittelema Puisto. Maljakoita on neljää eri mallia ja väreissä löytyy kirkas, punainen, vihreä ja vaaleanruskea. Näitä olen vähän himoinnut, mutta en ole raaskinut ostaa. Nytkin olisi torilla ollut toisenmuotoinen vihreä Puisto, mutta hintaa 45 e, joten sinne jäi.


Kankaita löytyi myös aika kivasti. Kaksi laiva verhoa yhteensä 6 euroa.


Neljä Tampellan kankaasta tehtyä vetoketjullista tyynyliinaa 0,50 e kpl. Sen verran sain yhdestä käänteestä selvää että Tampellan on, mutta nimi oli ommeltu sauman sisään... En vielä tiedä jäiskö nää tyynyliinoiks vai mitä tekis.


Samalta myyjältä jolta ostin Sarviksen setin, ostin myös muovikassillisen Marimekon triokoojäännöspaloja hintaan 1,5 euroa! Mahtava löytö! Palat on osa vähän isompia ja osa pienempiä, mutta kyllä näistä jotain saa.


Tässä vielä pari aikaisempaa ostosta. Ehkä vähän friikihkön näköinen pandatyynyliina. :D Tästä yritän kehitellä pikku L:lle jotain. En vain halua leikata pandoja rikki (toisellakin puolella on siis sama kuva).


Näitä kyyhkyläisiä on kaksi pientä pussilakanaa. Vähän on sininen tuo kuva...pohjaväri on siis valkoinen.

Semmottiis, nyt oottelen että pikku L heräilee päikkäreiltä ja sitten lähdetään rannalle. Pikku L:stä tuli hurja vesipeto kun hokasi eilen, että veteenhän voi mennä kokonaan, eikä vaan kastella varpaita. :)