torstai 27. toukokuuta 2010

Kesätamineita pikkutyllerölle

Ystäväni näki pikku L:n kesälärsän ja pyysi tekemään tyttärelleen samalla kaavalla kesähatun. Syntyihän siinä sitten vähä muutakii. Mukanaan hää toi kirpparilta ostamansa vanhan kietaisumekon, josta sitten päätettiin tehdä mekko ja hattu tyttärelle.

Olen tosi tyytyväinen tähän mekkoon ja etenkin siihe että KAIKKI siihe käytetyt materiaalit on kirpparilta! Jopa ompelulanka. ;) Mekon etusauma on isomman mekon etusauma ja kanttinauhat on purettu alkuperäisestä mekosta. Takana on vielä kolme vihreää nappia, jotta koltun saa helpommin päälle.


Mekko sai kaverikseen kesähatun. Myös tämän saumat on piilotettu kanttinauhan alle, mutta tällä kertaa hatun sisäpuolelle. Mekosta purettu kanttinauha riitti vain lierin saumaan, joten käytin mekon solmimisnauhoja kuvun saumojen peittämiseen. Solmimisnauhasta tein myös pikkuisen rusetin. Rusetin nappi on samanlainen kuin mekon napit. On vielä silitystä vailla tää lärsä.

Päättäväinen neitokainen valitsi itse tämän kukkakankaan toisen hatun kankaaksi. Kangas on ollut verho ja se on sopivasti jo haalistunut. Sain sen taannoin vanhempieni naapurilta, joka on antiikkikauppias.


Koska sopivanäristä kanttinauhaa ei ollut, peitin saumat samalla kankaalla. Jostain syystä miusta tää sisäpuoli näyttää aivan ihanalta. :D Niin siisti kun saumat ei pursuile.


Tässäpä vielä vähän parin päivän takaisia löytöjä. Tai tuo pandamuki on viime kesän torikirpparilta 0,50 e. Sille löytyi Kontista kaveri, Sarviksen muki 0,40 e. Nää on meiän eväsretkimukeja. Panda pikku L:n ja punainen miun. Iso L:lle pitäs vielä löytää kiva retkimuki.


Kontista löytyi myös kaks Sarviksen kannellista rasiaa 0,50 e kpl. Kivaa kun eivät ole näihin vielä lätkineet älyttömiä hintoja vain nimen perusteella...Näin vähän on esim. Arabian tuotteilla tai millä vaan lasitavaralla, missä on joku tarra! Nämä taitaa olla tarkoitettu esim. leikkeleille, mutta mie taidan ottaa nää tuonne miun ompelu-/askartelupöydälle. Vaikkapa kuminauhoja yms. vois näihi pistää.

3 kommenttia:

  1. Olet taitava, Anni. Arvostan korkealle näitä tuunailuitasi ja kierrätystäsi, ne ovat sellaisia ilonpilkahduksia. Käytät hienosti erilaisia materiaaleja.

    VastaaPoista
  2. Kiitos ampiine! Kivaa saada palautetta :)

    VastaaPoista
  3. Voi eiii! Mulla oli tollainen valkoinen pandamuki pienenä likkana. Missähän se mahtaa olla nyt?

    VastaaPoista