keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Oi ihana toukokuu!

Sepä oli mukava sarja aikoinaan. Taisi tulla jokunen aika sitten uusintana, vois tulla taas. :) Alkaa jo tuntua keväältä ja päässä on pari päivää soinut Aikakoneen Keltainen toukokuu. Sen kunniaksi kaivelin vitriinistä keltaisia maljakoita! Ja innostuin kuvailemaan vähän muitakin keltaisia juttuja mitä meiltä löytyy.

Tässä on Helena Tynellin 1964 suunnittelemaa Pala -maljakko ja toisen epäilen olevan samaan Pirtti-sarjaan kuuluva Pultti. Tämäpä pitää vielä tarkistaa viisaammilta. Palan sain anopilta ja korkeamman perin mummolta. Näitä löytyy erivärisinä ja monen kokoisina.

Muoks. Vähän kyselin tuolla huudeilla viisaammilta ja selvisi, että tuo korkeampi on maljakko tuotenumerolla 1392 ja sitä on kutsuttu myös Palaksi. Pultista en vieläkään ole kuvaa löytänyt, se kuulemma on neliskanttinen ja pultin muotoinen. :)

Iso maljakko on Tamara Aladinin 70-luvulla suunnittelema Rondella. Sain sen jokunen joulu sitten lahjaksi isolta L:ltä. Harmi vaan siitä on yhdestä nurkasta pala lohjennut. Samana jouluna sain myös oikeassa reunassa olevan Aladinin Mesimarja kääntömaljakon. Kääntömaljakot taisivat olla aikansa villitys, toisinpäin maljakko ja toisinpäin kas, voit laittaa siihen kynttilän. :D Keskellä olevan jälkiruokakulhon nimeä en nyt kyllä muista, enkä tietoa siitä nyt löytänyt. Olen sen joskus kauan kauan sitten ostanut kirpparilta Joensuusta.

Tämmöisen pannualusen löysin joskus kirpparilta. Se on samanlainen kuin ne Raijan keittiö on kodin sydän pannualuset. Voisin kyllä haluta sellaisen omalla nimellä. :)

Tampereen reissulta Kontin lelulaarista pengoin tämän soittorasian 1 e. Meillä on samanlainen oranssi, se on iso L:n lapsuudesta. Tästä harmi vaan pikku L vetäisi narusta vähän napakammin ja soittorasia jumittui. Voisi yrittää vielä korjailla, jos onnistuisi...Vähän tulee mieleen tappajanukke Chucky :D


Viime kirppareissulta keltaista nauhaa ompeluksiin.


Purkit kirpparilöytöjä ja keltaisen pinnatuolin sain ystävältäni. Noista pitsinpalasista olis tulossa magneetteja, pikkuhiljaa.


Keittiön pöydän alta löytyi vielä Pikku L:n purkkitornin keltainen purkki! :)

Hyvää kevättä!

5 kommenttia:

 1. Ihanan keltaista! :) Mä olen alkanut pitää keltaisestakin, sellaisesta lämpimästä. Kauniita nuo lasi-esineet; värillinen lasi on ihan ykkösjuttu. Ja pannunalunen, purkit, soittorasia... ihania! :D Tällaiset väriteemaiset postaukset ovat kivoja.

  VastaaPoista
 2. Hei, tulin heti vastavierailulle blogiisi :) Ihastuin ihan mielettömästi pitsi-päivänvarjoosi! En muista milloin viimeksi olisin nähnyt jotain niin ihanaa pitsien saralla :)

  VastaaPoista
 3. Ai siksi kaikki postaa keltaista, minä en tiedäkään mitään musiikista... taas oppii uutta. Keltainen on hyvä väri ja sitä näkee ihan liian vähän. Nyt näkee.

  VastaaPoista
 4. Ihania keltaisia lasiesineitä. Niitä itsekin koitan keräillä. :)

  Tuo keskimmäinen jälkiruokakulho on Tamara Aladinin Kehrä.

  VastaaPoista