keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kirpparipläjäys!

Tää eka kuva tosin ei oo kirpparilta. Kävin viime viikolla kirpparireissulla myös Polan tehtaanmyymälässä ostamassa vähän kangasta ja NAPPEJA, ihania nappeja! Ruusua ja rusettia on nyt monessa värissä ja koossa. :)

Samalla suunnalla on Hyötyhalli, missä ei kovin useesti tuu käytyä, on sen verran kaukana.. Sieltä löytyi kivoja kankaita, mm. tuo "miljoonasydän" -tyynyliina.


Pikku L:kin sai jotain. Nämä kaikki oli 0,10 e kpl. Etualalla näkyvä junavaunu on made in west germany ja kuuluu eläinjunaan, mikä onkin vielä esittelemättä...Täytyypä länsisaksan lelut kaivella seuraavaksi kuvattavaksi. Meillä oli pienenä näitä ihan samoja pikkueläimiä! Muistan, että tuon kukon kanssa meni hermot, se kun ei millää meinannu pysyy pystyssä. Eikä pysy nytkään! :D Nyt sit kovasti opetellaa pikku L:n kanssa eläinten ääniä. "ampuuuuu" ja "ÄäääÄÄääÄÄ" lehmä ja lammas siis...


Sunnuntaina hurautettiin Mikkeliin anoppilaan ja loput onkii sitten sen reissun kirpparilöytöjä. Löytyi tämmöinen lasiesine, oiskos tuo nyt sit joku vati?? Joskus on hauska ostaa jokin esine, mistä ei ihan tiedä mikä se on. On miulla kyl semmonen kutina, että tuo olisi kotimaista lasia kuitenkin ja ei ihan tusinatavaraa. Esine on melko painava ja se on puhallettua lasia. Ehkä joskus selviää alkuperä, tai sit ei.

No tästä tiedän, että se on Erkki Vesannon iittalalle suunnittelema kynttiläjalka. Tästä tykkään tosi paljon, kaunis.


Oli kyl oikee löytöjen reissu! Käsipeiliä olenkin kaipaillut ja nyt löytyi semmoinen hauska muovinen. Satuin yhden pöydän luo juuri kun joku pappa siihen toi tavaraa lisää. Sieltä nappasin heti mukaani muovirasiallisen (12 kpl) ihania peltisiä saksalaisia suklaarasioita hintaan 2,50 e, siis kaikki yhteensä!. Tosi söpöjä kuvia! Rasiat on tosi matalia, joten ei niihin oikein keksi mitään säilytettävää. Täytyy pistää pohdintaan mitä näistä tuunaisi. :)


Samasta pöydästä löytyi "Näppärä" pakkausnauhoista punottu muovikori. Siinä siis lukee kahdessa kyljessä "Näppärä". :D Koko komeus maksoi 5 euroa. Sisältä löytyi vaikka ja mitä. Jospa aloitetaan kuvan oikealta. Sukkapuikkoja, virkkuukoukkuja, neuloja (monta), saksia, paininjalka, joku outo neulansilmäpäinen renkulakoukku, lankaa (mm karhu- ja silkkilankaa), kirjontakehys, mittanauha, kuminauhoja, pieni sukkula, rasioita, vetoketju, virkattu risti, nypynpoistaja, ihania vanhoja sukan parsinta "sieniä", nappeja, neppareita, omituinen veitsi, ompelupakkauksia ja sormustimia. huh..

Mikähän tämän veitsen käyttötarkoitus on? Siinä on tuommoisia lovia terässä ja kärjessä.


Tässä on kyllä paras pieni ompelusetti mitä oon koskaan nähny. Vihreän putkilon sisällä pienempi putkilo, minkä ympärillä on lankaa ja sisälle voi laittaa neuloja. Uloimpana korkkina sitten sormustin. Näppärää.


Löysin myös aika edullisia helmiä. Noita mustia on ihan hillitön määrä! Muistaakseen tais olla 2-3 e per pussukka. Nuo rannekorujen helmet on muovia, mut oli nii kivannäkösiä.

6 kommenttia:

  1. Voi kun kaikkea kivaa olet löytänyt, suloiset rasiat tosiaan.

    VastaaPoista
  2. Ihania löytöjä! Ekan kuvan napeista, "näppärä"-korista sisältöineen ja suklaarasioista olen melkeinpä kade!

    Tai no, ketä mä yritän huijata?
    Ihan oikeasti kade siis :D

    VastaaPoista
  3. Oletpa ollut onnekas kirppareilla, hienoja löytöjä. Meillä on mökkikäytössä "miljoonasydän" vihreä/valkoiset vuodevaatteet.
    Pitääkin käväistä Polalla.

    VastaaPoista
  4. Oi kun paljon löytöjä! Minulla on lähes samannäköinen pikkukulho kuin tuo löytämäsi vati, vähän syvempi vain, ja siinä lukee "handmade in Finland, Lasigalleria". En oikein tiedä mikä tuo Lasigalleria on, kuuluuko Nuutajärveen vai onko itsenäinen yritys.. Ehkä joku muu tietää? Veitsi näyttää rapuveitseltä, mutta on ehkä ratkomisveitsi, kun käsityötarvikkeiden joukossa on :) Tiina

    VastaaPoista
  5. Tiina, veikkaan että nämä kulhot on studiolasia, eli jossain pienemmässä lasipajassa saman henkilön suunnittelemia ja tekemia esineitä. Voi olla että tuo Lasigalleria on itsenäinen.

    Rapuveitseä itsekin mietin, mutta eikös niissä yleensä oo vielä se reikä, millä saksen saa poikki? Ehkä se ois sitte ratkoja. :)

    VastaaPoista
  6. Voi ihanuus mitä olet löytänyt! Nuo kankaat, rasiat, ja varsinkin tuo käsityötarvikesatsi!

    Meillä on myös noita länsisaksalaisia junanvaunuja ja elukoita muutama, minun lapsuudesta tallessa.

    VastaaPoista