maanantai 26. huhtikuuta 2010

Dyykkasin, vähä niiku vahingossa

Viime viikon lopulla vein paikallisen ison marketin viereiselle keräyspisteelle lasia ja metallia. Aukaisin metallinkeräyslootan kannen ja mikäs se siellä kuivuneen maalipurkin pohjalla olikaan? Hackmanin lusikka ja juuri sellainen mitä olen etsiskellyt! Mikä tuuri. Onneksi valtavan syvä keräysastia oli aika täynnä, joten ei tarvinnut kuin vähän kurkotella että ylsin maalipönikkään ja sain lusikan ongittua talteen.

Tämmöinen teelusikka sieltä löytyi. :) Ja ei siinä mitään vikaa ollut. En tiedä mikä tämän sarjan nimi on. Kaunis mielestäni. Mukavia pyöreitä muotoja ja raitaa. Näitä olen etsiskellyt kirppareilta, mutta eipä ole oikein näkynyt. Toisella mummollani on tätä sarjaa ainakin haarukoita ja veitsiä, ehkä saan ne joskus.


Lusikan toisella puolella oli Hackmanin leiman lisäksi tälläinen leima. P vasarat ristissä ja K. Mitähän lie tarkoittaa, joku firma?? Jos joku tietää, kertokoon ihmeessä. :)


Perin näitä siis mummoltani. Minulla on yksi kastikekauha, yksi veitsi, yksi ruokalusikka, kuusi leikkelehaarukkaa, kolme teelusikkaa (jollainen tuo löytämäni on) ja viisi kahvilusikkaa. Vähän kummallinen määrä kaikkea. :D

7 kommenttia:

 1. Sattumalta minäkin kerään tuota, koska meillä oli sitä kotipuolessa. Se on Scandia by Kaj Franck. Vanhoja ei löydy ihan helpolla, sitä oli jonkun aikaa uustuotannossa ja ehdin silloin ostella niitä uusia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jokke tästä tiedosta! :) Juu, ei kyllä ole nuita näkynyt...

  VastaaPoista
 3. No arvaas oliko niitä nyt sitten heti kierrätyskeskuksessa kun kerran ehdin valittaa? (ja keltaista retrolasia)

  VastaaPoista
 4. Meillä on yksi tuollainen vähän isompi lusikka, mikähän se käyttötarkoitus voisi olla? Se oli kuitenkin aina silloin perunakulhossa kun oli tarjolla kuorittuja keitettyjä perunoita. Jos haluaisit sellaisen voin siitä hyvin luopua.

  VastaaPoista
 5. Kyllä kiitos Vikki, hyvin mielelläni :) Laitanpa siulle mailia. Olisikos se sitten joku ihan tarjoilulusikka? Tuo ruokalusikka ei kyllä kauheen iso ole..

  VastaaPoista
 6. Minä tykkään noista myös! Tosin ne ovat hankalan kokoisia käytössä, mutta veitset toimivat hyvin ainakin voiveitsinä. En niitä varsinaisesti ole kerännyt, jostain sukulaisilta niitä on tullut. Lusikkaa, veistä ja haarukkaa sekä juustohöylä, joka taitaa kuulua myös tuohon sarjaan. Se on tosin hautautunut jonnekin laatikonperälle, sillä se ei aja asiaansa hyvin.

  Jossain lehdessä oli taannoin juttua noista(kin) aterimista, ja kappalehinnaksi kerrottiin noin 10euroa.

  VastaaPoista