lauantai 10. huhtikuuta 2010

Eka kaulakoru valmis!


Siinä se nyt on. Olipahan urakka näin täysin aloittelija uunolle. Mummo antoi minulle kaulakorun, mikä oli hajoamispisteessä ja päätin korjata ja tuunata siitä uuden. Eipä tullut otettua kuvaa alkuperäisestä...Mummo ja vaari matkustelivat paljon ja kävivät usein Viipurissa. Kun ruplia jäi ostoksista yli, kävi mummo aina tietyssä koruliikkeessä käyttämässä ne korvakoruihin tai kaulakoruihin. Tämä on siis sieltä Viipurista ja mummo muisteli, että se olisi ostettu joskus 50-luvulla.

Alunperin se oli tuollainen siemenhelmistä tehty kierre. Eli siemenhelmet ja lukko ovat alkuperäisiä. Helmet oli pujotettu ohuenohueen puuvillalankaan ja se oli jo todella lahoa. Päätin uudistaa korua hieman laittamalla toiselle puolelle pätkän erimuotoisia Tiikerinsilmä kivihelmiä.

Siemenhelmiletkat kiertyivät aika nätisti tuollalailla kierteelle, mutta kaikki kiinnityskohdat aiheuttikin suurta tuskaa! :D No selvisin, mutta lähempää tarkastelua ne kinnitykset ei ehkä kestä.. Voin siis sanoa että ei ehkä mikään aloittelijan homma.

Ensi viikonloppuna juhlimme mummon 85-vuotissynttäreitä ja annan tämän yllätyksenä hänelle. Mummo ei siis tiedä uudistuksista mitään. Toivottavasti tykkää!

1 kommentti:

  1. Hienot värit, kivasti tuunailtu.
    Varmasti iloinen yllätys :)

    VastaaPoista