keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Ensio Mäyräkoira

Ihan Enska vaan. Aikaisemmin kerroin kirpparilta löytämästäni kirjasta Raili Myntin Pehmeitä leluja ja nyt sain tehtyä siitä sen ihanan mäyräkoiran. :)

Vähän muokkasin ohjetta ja kaavaa. Tällä mäyriksellä selkä on vähän lyhyempi ja en laittanut sen sisälle lecapapuja, kuten ohjeessa. Lisäksi kirjan koiralla korva, tassut ja häntä oli yksinkertaisesta nahasta, mie tein nekii kankaasta. Kylkiosiin on käytetty Pirkko Hammarbergin 1973 suunnittelemaan Optinen omena kangasta. On aika herkku, etenkin vihreänä.


Enska ei oo kateudesta vihreä, vaan ekologisuudesta. ;) Kaikki muut kankaat on kirpparilöytöjä, paitsi kukkakangas on mummon vanhasta tyynyliinasta. Koskapa olen innostunut kovasti pitsiliinahommista, on tassujen ja hännän päälliset tehty pitsiliinasta.


Vili köllöttelee Enskan kanssa auringossa. Enskasta tuli muuten aika tarkalleen samankokoinen kuin Vili...


"Mitä räpsit siinä? Enska on miun kaveri."


Ja mikähän oli pikku L:stä parasta? No se nenännappula tietysti!


Kauan on ollut ajatuksissa tehdä neulatyyny. Tämän ohjeeseen törmäsin tuolla 70-luvulta päivää -blogissa. Ja tarkka ohje löytyy täältä. Oli helppo ja nopsa tehdä. Tähän käytin myös Optista omenaa. Ja siitä syystä varmaan koko tekoajan soi päässä "Olen ooomeena, olen ooooooomeena, olen pyööreää ooomeeenaaa..."

Tulipahan pläjäys!

6 kommenttia:

 1. Hauska mäyräkoira! :) Tuo kangas on todellakin herkullisen näköistä. Mulla on ongelmana se, etten raaski saksia nättejä kankaita. :( Ehkä stten, kun saan enemmän ompelukokemusta eikä epäonnistuminen ole enää se todennäköisin lopputulos. ;)

  Tuon mallisesta neulatyynystä tykkään paljon!

  VastaaPoista
 2. Optinen omena on yksi sellaisista kankaista joita yritän kirppareilta kuumeisesti etsiä.
  On vaan niin ajankohtainenkin nyt kun on uustuotannossakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista. :)

  Tää optinen omena on tosiaan kirpparilta ja en edes ostaessani tiennyt mitä ostin. Katsoin vaan että onpa kivaa jotain pallokangasta pussisssa. Ois voinu olla enemmänkin...Siinä oli siis neljä kpl neljän omenan suikaletta. Niistä on tehty yksi iso tyyny ja nyt Enska. Yksi suikale ois vielä, sille pitää keksiä jotain extrakivaa!

  VastaaPoista
 4. Minä laitoin jo kerran kommentin, hukassa... Minä ainakin olen vihreänä kateudesta Enskasta, mutta ainahan minä olen vihreä ;)

  VastaaPoista
 5. Enska ja Vili ovat iki-ihania! Mäykyt ovat kyllä koirista parhaita, mulla oli kaksi kääpiömäykkyä, Pipsa (karkkis) ja Fiina (lyhytkarvainen), saivat elää pitkän elämän, molemmat n. 13 v. Ehkä joskus taas tulee uusi mäykky perheenjäseneksi...

  VastaaPoista