perjantai 9. huhtikuuta 2010

Oho, kirpparilla taas!

No vähän vaan kävin kirpparilla, ihan vaan yhellä ;) Löytyi kaikenlaista kivaa, kaikesta en viittinyt kuvia ottaa. Muun muassa hauska muovinen verkkokassi pojan hiekkaleluille ja symppis pikku mokkanahkalaukku itselle. Laukkuja ei voi koskaan olla liikaa!

Omenoita made in England. Just tällästä oon ettiny! Tähän on tarkoitus säilöä nauhoja, tai jotain muuta ompelusälää. On kyllä niin mahtavaa löytää jotain sellaista, mitä on pitkään etsinyt. :)


Myös iso L sai jotain sellaista mitä on pitkään etsinyt. Nimittäin Tapio Wirkkalan Ultima Thule mukin/kolpakon. Näitä hällä oli ennestään yksi, mutta halusi toisen, jos kaveri vaikka tulee oluelle. Nyt hää sitten onnellisena juo tuossa vieressä uudesta kolpakostaan jotain hienoa olutta. :) Näitä on tehty vuodesta 1968, mutta ei ole enää tuotannossa.

"Teräsmuottiin (alunperin grafiittimuottiin) kiinnipuhallettu lasi, reuna hiottu. Wirkkala suunnitteli Ultima Thulen Finnairin ulkomaanlennoille tilaustyönä. Lentomatkailijat ihastuivat sarjaan ja se otettiin Iittalan myyntivalikoimiin. Ultima Thule on ollut suosituin sarja Iittalan historiassa. Ultima Thule = Äärimmäinen pohjola" (www.designlasi.com)


Nappia pitää olla, monta. Löytyi hauskat pikkupurkit täynnä vanhoja nappeja. Hintaa oli 0,50 e kappale. Onhan tuossa ihan perus mustaa ja valkoista nappia, mutta löytyy hauskoja erikoisuuksiakin. Purkit menee johonkin muuhun käyttöön, helmille ehkä.. Purkeissa on alunperin ollut jonkinlaisia nauhoja. Niissä lukee päällä A quality ribbon by laribonum.

Nämä kaulakorut (1 e kpl) ja rannerenkaan (0,50 e) ostin ihan vain helmien takia. Ne voisi napsaista uusiokäyttöön. En oikein osaa sanoa mitä helmiä ovat, muuta kuin että nuo kolme sinistä taitaa olla kissansilmähelmiä. Lukot otan myös talteen.

Semmosia tällä kertaa. Sunnuntaina oiskin lastenvaate/-tavarakirppari. Sieltä voisi tehdä pojalle ja ehkä vähän äiskällekin löytöjä.

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva katella tätä siun blogia:) Hienoja löytöjä taas. Saitpa helmet halvalla. Nuo rinkulat taitavat olla hematiittia. Rannekorua veikkaisin jadeksi.
  Annan siulle blogivinkin: Jokkemaa. Jokella on sivullaan paljon mielenkiintoisia blogeja joita hän seuraa, vink, vink.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vikki :) Arvelinkin että voisit noita helmiä tunnistaa.

  Jokkemaassa onkin tullut vierailtua, pitääkin lisätä se tuonne listalle.

  Tuon mustan korun helmetkin taitaa olla jotain kivihelmiä, ovat sen verran painavia...Täytyypä tutkiskella.

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä olet tehnyt! Omenapurkki on juuri sellainen, jonka itsekin ostaisin eteen sattuessa (no, riippuen hieman hinnasta). Ultima Thulet ovat niin lapsuuteeni kuuluvia juttuja, aivan ihania. En ole kuitenkaan halunnut niitä omaan kotiin ostaa; fiilistelen aina vanhempieni luona juoden siitä viimeisestä ehjästä Ultima Thule-lasista. :)

  VastaaPoista