keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Mustaa ja valkoista kirpparilta

Käväisin tänään taas kirpparilla. Olen etsinyt pitkään kalenteripyyhettä omalla syntymävuodellani, mutta en ole löytänyt. Nyt sellainen nökötti yhdessä pöydässä, mutta sinne se jäi. 5 euroa on mielestäni vähän liikaa moisesta ja kuvakaan ei nyt niiin kiva ollut.

Tämä Nanny Stillin 1955 suunnittelema black and white kermakko oli aika edullinen. Nyt sille pitäisi löytää kaveriksi sokerikko. Tätä on tehty myös siten, että sisus on musta ja päältä valkoinen. Tästä jotenkin tulee 90-luku mieleen. Ehkä se johtuu tuosta muodosta ja etenkin väreistä.

Made in West Germany 1984 Tao Tao palapeli. Vähän harmittaa että puuttuu tuo yksi kulmapala. Hintalapussa oikein luki että kaikki palat tallella, vaan eipä ollut! Harmittaa myös se, että pahvisalkku oli teipattu kiinni ja hintalappukin liimattu kylkeen. Nehän tietysti rikkoivat pahvipintaa vaikka varovasti yritin irrottaa. Onneksi toinen puoli salkusta on vielä ehjä. Länsi Saksan lelut on muuten myös yksi keräilykohteeni ;D Niistä lisää joskus toiste.


Vasemmalla oleva Raili Myntin Pehmeitä leluja (1982) löytyi tänään. Siitä löytyy ohjeet ja kaavat 16 pehmoleluun. Mäyräkoira pitää ainakin tehdä! Karin Neuschutzin Ompele pehmoeläimiä (1996) olen ostanut kirpparilta joskus aikaisemmin ja Uusi ompelu- ja käsityökerhon Kodin ompeluvihjeet (1980) sain anopiltani. Ihania ohjeita ja kuvia on kaikissa.

Nämä nallet, kettu ja lumikko seikkailevat Ompele pehmoeläimiä kirjan sivuilla. Jotenkin herttainen kuva mielestäni.


Pirteä pikniksetti Kodin ompeluvihjeet kirjasta. Tuon kassin voisi vaikka tehdäkin ensi kesän rantareissuja ajatellen.

Kuvissa näkyvä pöytäliina on muuten mummon peruja.

4 kommenttia:

 1. Heippa !
  Löysin kivan blogisi blogilistalta, kirjoitan itse blogia joka saattaisi kiinnostaa sinua, käypä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 2. Minullakin on etsinnässä oman vuoden kalenteripyyhe. Ostin aikoinaan kirppikseltä 6kpl (yht 1,50€!) kalenteripyyhkeitä, mutta tietysti juuri se oma vuosi puuttuu välistä. :) Mutta käytössä ovat kuitenkin. :)

  Mulla on muutamia kirjoja tuohon Uusi ompelu- ja käsityökerho -sarjaan, kirjat ovat aivan ihania (varsinkin neule- ja virkkauskirjat!).

  Harmi, kun palapelistä puuttui pala. Pistää suututtamaan sellaiset ostokset, jotka eivät ole sitä, mitä odotti.

  VastaaPoista
 3. Tulin antamaan siulle kirjavinkin. Sain tänään postissa: Anna hyvän kiertää-kirjan jossa on ekoaaarteita omin käsin. Tekijät: Raija Puukko, Marjo Koivumäki ja Satu Kontinen
  Ihanan vanhahtavasti tehty kirja ,kauniita kuvia, kivoja ideoita.
  Mie löysin monta toteuttamiskelpoista ideaa, nyt vaan kirppareita kiertämään :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä, täytyypä etsiä käsiin :)

  VastaaPoista