tiistai 30. maaliskuuta 2010

Seurakunnan pääsiäistapahtuman kirppissatoa

Eilen käytiin perinteisessä seurakunnan pääsiäistapahtumassa. Siellä on tullut käytyä joka vuosi, niin kauan kuin muistan ja edelleen samalta näyttää. Pieni pettymys oli kun ei ollut Marttojen vohveleita, myyvät tänä vuonna vain tiistaina, pöh! Tapahtuman yhteydessä on kirppari elikkäs Basaari, mistä olen lähes aina tehnyt loistavia ja edullisia löytöjä.

Ensimmäisenä silmiini osui tämä Nanny Stillin Stella Polaris -pullo. Se on ollut tuotannossa 1968-1973. Alkuun vähän pyörittelin pulloa ja mietin mahtaako olla se miksi luulen. En nimittäin ole aikaisemmin nähnyt korkillista versiota ja pullo oli niin likainenkin, että näytti oudolta. R1 löytyi pohjasta, joten tiesin sen Riihimäkeä kuitenkin olevan.


Isolle L:lle löysin Tapio Wirkkalan 3 cl Niva snapsilasit. Eipä ollut hinnalla pilattu..1 e kappale.


Mummoni oli myymässä kirjoja ja häneltä ostinkin neljä kirjaa ja yhden cd:n 2 eurolla. Ei paha :) Marketta Klemolan Kasvivärjäys (1978) on kyllä hyvä ja selkeä ohjekirja. Siinä neuvotaan vaihe vaiheelta kasveilla värjääminen ja kerrotaan mitä sävyjä milläkin kasvilla saa aikaan. Olen kasvivärjäystä kokeillut ammattikorkeassa ja ei se kovin vaikeaa kyllä ollut. Voisipa kokeilla uudestaan joskus. Seuraavan vinkin tosin jätän ehkä toteuttamatta...

"Vanha, kansan käyttämä tapa oli liuottaa indigo ihmisen virtsaan. Tämä tapa on ollut Suomessakin yleisessä käytössä, ja on toki yhä pätevä. Koska mitään ostokemikaaleja ei tarvita, menetelmä on huokea. Se on myös täysin vaaraton langoille. Ainoa hankala puoli on se, että haju värjäämisen aikana on kuvottava, mutta kunhan lankoja tuulettaa värjäämisen jälkeen viikon verran ja ne pestään huolellisesti, haju haihtuu kyllä täysin." (Klemola, Kasvivärjäys, 1978, s. 90.)

Hauska löytö oli E. G. Gulinin & Turo Niemen teos Avioliitto - Opaskirja Suomen kodeille (1951) 4. painos. Sitä lukiessa kannattaa ehkä unohtaa nykyarvot ja sitä ei kannata ottaa niin vakavasti ;) Kirjassa käsitellään muun muassa avioliiton onnistumista, avio-onnen kompastuskiviä, rakkauden harharetkiä sekä tervettä ja sairasta sukuelämää. Varsin mielenkiintoinen.

"Rakkaus on yhteyttä. Siinä sielu hakee kotia toisesta sielusta pyrkien irti yksinäisyydestään. Sielu tuntee olevansa luotu yhteyteen toisen kanssa. Rakastava ihminen tahtoo jakaa harrastuksensa toisen ihmisen kanssa, mutta myöskin oppia rakastamaan toisen harrastuksia. Olkoon elämä muuten kuinka köyhää tahansa, jos tällainen yhteys kahden ihmisen välille rakentuu, he elävät rikasta elämää." (Gulin, Niemi, Avioliitto, 1951, s. 21.)

Pikku L sai eläinkirjoja, mitkä ovatkin nyt aika pop. Belgialaista alkuperää oleva Iloiset pelikirjat 4, Metsässä 1976 ja Deidre Dillonin Maapallon eläimiä 1967. Tässä on ihana Vera Croxfordin kuvitus.

Myös vaaleanpuna oranssi punainen liina on Basaarista.

3 kommenttia:

 1. Hyviä löytöjä olet tehnyt!

  Kasvivärjäys olisi varmastikin hauskaa, mutta vaatii melkeinpä ulkotilat. Toivottavasti pääsen joskus kuitenkin kokeilemaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain =)

  Myö värjättiin koulussa sisällä, isossa kattilassa. Ei tosin mitään isoja lankamääriä ollut. Mutta varmaan jossain parvekkeettomassa kerrostaloasunnossa ei oo kauheen kätevää..

  VastaaPoista
 3. Joo, ei kerrostalossa viitsi sotata, jotain ihan pientä tietysti voisi. Toivon saavani aikaa värjäyksen kokeiluun jonain kesänä, joskus.

  VastaaPoista