torstai 11. maaliskuuta 2010

Pitsikurssin tuotoksia

Kävin taannoin kansalaisopiston pitsikurssin ja sieltä sain todella hyviä vinkkejä ja oppeja miten pitsiliinoja voi uusiokäyttää. Halusin saada mummolta perityt pitsiliinat ja muut pitsit esille uudella tavalla. En hirveesti tykkää joka pöydälle ja hyllylle pitsiliinoja tunkea..Tykkäsin kurssista, oli ihanaa päästä pitkästä aikaa väkertelemään kaikenlaista. Nyt on sitten kirppareiltakin hamstrattu liinoja melkonen läjä ja uusia ideoita senkun suhisee päässä!

Kolikkopurnukka sai uuden kuosin pyyhkeen pitsireunasta. Pitsi on töpötelty erikeepperivesiseoksella kiinni lasiin.


Päivänvarjo idea löytyi kurssin open ampiinen kirjasta. Ajattelin alkuun tärkätä liinan muotoonsa, kuten kirjassa oli tehty, mutta päädyin kuitenkin vain ompelemaan pitsiliinan kehikkoon kiinni. Nyt sen saa vielä suljettua. Liina on neliön muotoinen, joten jokatoinen varjon piikki piti pyhentää.

Tämä liina on kiinnitetty maljakkoon myös erikeepperivedellä. Nyt se odottelee valkoisia tulppaaneja vink vink :)

Kurssilla tehtiin myös lampunvarjostimia. Varjostinmuoviin on kiinnitetty sinistä vuorikangasta ja sen päälle jälleen erikeepperivedellä kiinnitetty pitsiliina. Lampunjalka löytyi kirpparilta. Lamppu sopii vanhan Necchi ompelukoneen päälle kuin nenä päähän!

Tämän varjostimen annoin vanhemmilleni. Tässä pitsiliinat on laitettu varjostinmuovin ja päälliskankaan väliin. Reunat on siistitty satiininauhoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti